Probleme ale sistemului de directie al masinii

Probleme ale sistemului de directie al masinii

0 Shares
0
0
0

In zilele noastre, o masina este o necesitate al casa omului in conditiile in care cu totii folosim masina pentru a ne deplasa oriunde si oricand avem nevoie.

Totul este bine si frumos atunci cand folosim masina fara ca aceasta sa intampine probleme, insa cum nimic nu dureaza o vesnicie, si masinile pot suferi diferite defectiuni odata cu trecerea timpului.

Datorita drumurilor din Romania care sunt de o calitate foarte proasta, foarte multe masini ajung in service dat fiind faptul ca au probleme la sistemul de directie. Unele masini care ajung in service au nevoie de un brat fata, alte masini au nevoie de capete de bara noi, alte masini au nevoie de o bucsa noua, iar exemplele pot continua.

De mentionat este faptul ca problemele intalnite la sistemul de directie nu suporta amanare, pentru ca daca directia masinii este dezastruoasa, se pot provoca accidente de circulatie grave din aceasta cauza.

Tocmai de aceea, toti cei care intalnesc urmatoarele simptome ar fi indicat sa isi duca masina in service cat mai repede cu putinta.

Dificultate in rotirea rotii. Daca aveti servodirectie, asa cum au majoritatea masinilor in aceste zile, atunci acest lucru ar putea indica faptul ca sistemul de directie are o problema. In primul rand, verificati daca rezervorul de lichide este plin. Daca nu, completati cu ulei de servodirectie. Daca data viitoare cand verificati, aceasta a scazut din nou, apoi verificati sub vehicul pentru semne de scurgere de lichid. Scurgerile pot aparea in pompa de directie, in furtune.

Vibratia volanului. In timp ce aceasta este adesea o indicatie a problemelor de aliniere a rotilor, vibratiile din volan pot indica si o problema cu servodirectia. O crestere a contaminantilor din sistem poate provoca vibratia sau “pulsarea” volanului atunci cand roata se roteste complet intr-o directie sau alta. O spalare a servodirectiei ar rezolva in mod normal aceasta problema.

Volanul aluneca atunci cand incercati sa il rotiti sau sa il tineti intr-o pozitie rotita.  Acesta este un alt semn ca sistemul de directie nu functioneaza la capacitate maxima. Alte cauze ale defectiunii servodirectiei, in afara de scurgeri, includ pompele defecte de servodirectie, suporturile de directie uzate si centurile de directie libere sau uzate.

Vibratii excesive ale volanului atunci cand accelerati sau intoarceti masina. Acest lucru este cauzat, de obicei de tije de legare defecte sau uzate. Daca li se permite sa continue, acestea vor provoca vibratia intregii masini si, eventual, va duce la pierderea directiei, deci ar trebui rectificata de indata ce problema va fi descoperita.

Masina trage intr-o parte in timpul mersului. Aceasta problema poate fi cauzata de exemplu de un capat de bara defect, insa pe langa capatul de bara sunt sanse mari sa fie defecte si alte piese precum bucsile sau pivotii.

Asadar, acestea sunt cateva dintre problemele care pot aparea la sistemul de directie al masinii, iar dvs. ar fi indicat sa mergeti cat mai rapid cu masina in service daca intampinati o asemenea situatie, pentru ca in caz contrar masina dvs. ar putea fi implicata intr-un accident rutier din cauza sistemului ei de directie.

0 Shares
You May Also Like