Ce este Turbocompresorul ?

Ce este Turbocompresorul ?

0 Shares
0
0
0

Turbocompresorul, sau „turbo” pe scurt, este o parte integranta a vehiculului dumneavoastra. Functioneaza pentru a crea un sistem de combustibil puternic si eficient, reducand in acelasi timp productiile daunatoare pentru mediu.

Pentru a alimenta motorul, aerul este amestecat cu combustibil, care este apoi aprins, adica ars, pentru a crea energie. In esenta, cu cat este mai mult aer in cilindru, cu atat mai mult combustibil poate fi ars. Aici intra in joc turbo. Turbo aspira aer suplimentar in cilindru, ajutand in final sa arda mai mult combustibil si sa creeze o putere suplimentara.

Aceasta duce la o forta mai mare pentru a face masina dvs. sa mearga mai repede, reducand in acelasi timp deseurile de evacuare care altfel ar fi emise in aer, si ar avea ca rezultat un nivel mai mare de poluare.

Simptome care dezvaluie problemele cu turbo

La fel ca in cazul majoritatii componentelor care alcatuiesc un automobil, turbo-urile nu sunt imune la probleme si defectiuni. In randurile urmatoare ale acestui articol, vom explora cateva simptome obisnuite ale problemelor turbo, astfel incat sa puteti avea tendinta de a merge cu masina in service inainte de a va confrunta cu daune majore.

Si cand spunem daune majore, ne referim in mod special la defectiunile turbosuflantelor masinilor de lux precum Audi de exemplu.

Cu siguranta, chiar daca veti cauta o turbosuflanta ieftina Audi pentru masina dvs., daca detineti un model A7 de exemplu, aceasta va avea oricum un pret foarte mare. In plus, si manopera va fi destul de scumpa pentru remedierea problemei.

Cautand o turbosuflanta Audi ieftina pentru un model A3 in schimb, diferenta de pret fata de turbosuflanta Audi pentru modelul A7 va fi una semnificativa, tinand cont de valoarea de piata a acestor doua modele de la acest producator auto german.

1. Acceleratie slaba

Functia principala a turbo este de a creste puterea motorului. Acceleratia slaba echivaleaza cu puterea redusa, unde vinovatul ar putea fi foarte bine turbo. Daca primiti un raspuns intarziat din partea masinii dvs. cand calcati pe pedala pe acceleratie, sau daca nu se potriveste cu viteza cu care sunteti obisnuit, s-ar putea sa fie momentul sa cautati un mecanic cu experienta in sistemele cu turbocompresie.

2. Cresterea consumului de carburant

O alta functie principala a turbo-ului masinii dvs. este de a crea o economie de combustibil mai buna. Calatoriile mai frecvente la benzinarie si / sau o scadere vizibila a kilometrilor de masina cu un plin de combustibil facut, ar putea indica un turbo defect. O cauza potentiala a esecului: scurgerea de combustibil brut din turbo in esapament, fara a fi ars vreodata.

3. Fumul excesiv de evacuare

Turbo-ul este conceput pentru a reduce dramatic cantitatea de fum care iese din conducta de evacuare. Fumul excesiv este un simptom al unui turbo defect – in special a unei fisuri in carcasa turbo, care determina scurgerea uleiului in sistemul de evacuare si cresterea dramatica a productiei de fum.

Daca va confruntati cu aceasta problema, ar trebui sa mergeti imediat cu masina intr-un service auto. In caz contrar, daca veti mai conduce in aceste conditii, veti avea toate sansele sa cautati un turbo second hand sau sa optati pentru o reconditionare turbo pentru masina dvs.

4. Fumul de evacuare albastru sau negru

O scurgere de ulei in camera de ardere, rezultata dintr-o carcasa turbo crapata, poate duce la evacuarea fumului albastru din conducta de evacuare. Fumul negru pe de alta parte, poate fi cauzat de un motor ars, de un filtru de aer infundat, de o conducta de admisie a aerului la compresorul turbo sau de defecte ale injectoarelor motorului.

Indiferent de motiv, fumul colorat nu este niciodata un semn bun si ar trebui sa mergeti cat mai repede cu masina in service daca observati ca masina are aceasta problema.

0 Shares
You May Also Like