Masina noua sau masina second hand?

Masina noua sau masina second hand?

0 Shares
0
0
0

Traind intr-o perioada in care este absolut necesar sa detii un autoturism personal, cu siguranta fiecare persoana care urmeaza sa isi cumpere o masina se intreaba daca este mai bine sa opteze pentru o masina noua, sau daca este mai rentabil sa isi cumpere o masina second hand.

Ei bine, o masina noua are marele avantaj de a nu avea nici un kilometru rulat, asa ca din acest punct de vedere cu siguranta putem spune ca este mult mai rentabil sa ai o masina noua decat o masina second hand.

In al doilea rand, atunci cand iti cumperi o masina noua, tinand cont de faptul ca aceasta nu a mai fost utilizata inainte, nu ai de ce sa iti faci griji, pentru ca masina se prezinta perfect din toate punctele de vedere.

Si totusi, si aceste masini noi au un mare dezavantaj iar aici discutam despre pretul lor, care este mult mai mare decat pretul unei masini second hand. De exemplu, discutand despre aceiasi masina dar care are doar un an vechime, si despre un model nou, cu siguranta pretul este diferit, iar masina cu un an vechime este considerabil mai ieftina.

Atunci cand discutam despre masinile second hand, putem spune ca marele avantaj pe care acestea il au in fata masinilor noi este pretul, ele fiind mult mai ieftine in comparatie cu masinile noi.

Partea mai putin placuta atunci cand discutam despre masinile second hand este aceea ca nu stim ce defecte au, nu stim daca au fost sau nu au fost implicate in accidente, nu stim cat de bine au fost intretinute.

Cu siguranta vanzatorul incearca sa aduca argumente pentru a solicita un pret cat mai mare, asa ca persoana care cumpara trebuie sa testeze foarte bine masina second hand, si sa o duca la un service inainte de a o cumpara.

Ei bine, tinand cont de locul din care se pot cumpara aceste masini, cu siguranta trebuie precizat faptul ca foarte multa lume alege sa acceseze site-urile de specialitate, unde pot sa gaseasca o multime de anunturi auto din orasul in care locuiesc, sau din localitatile apropiate.

Partea buna aici este aceea ca pe aceste site-uri oamenii pot cauta doar masinile care ii intereseaza, pot alege sa caute masina dupa producator, dupa anul fabricatiei, dupa model, plus dupa o multime de alte aspecte.

Alte persoane care isi cauta o masina second hand aleg cea mai simpla varianta, si anume aceea de a vizita o piata auto, dat fiind faptul ca acolo vor gasi o multime de masini si le vor putea vedea si testa inainte de a le achizitiona.

Mai nou, cei interesati pot cauta amanet auto, si cu siguranta vor gasi o casa de amanet care are autoturisme de vanzare, in orasul in care locuiesc, iar astfel isi vor putea cumpara masina de la o casa de amanet.

Partea interesanta aici este aceea ca toate casele de amanet isi doresc sa vanda cat mai rapid masinile pe care le detin pentru a face rost de bani, iar astfel vor vinde de multe ori masinile la preturi foarte atractive.

Deci, cei care isi doresc o masina second hand buna si la un pret atractiv, pot alege sa o cumpere de la o casa de amanet.

0 Shares
You May Also Like