De ce nu rezista telefoanele incarcate mult timp?

De ce nu rezista telefoanele incarcate mult timp?

0 Shares
0
0
0

Foarte multa lume face comparatie intre telefoanele mobile pe care le detinem cu totii in prezent, si telefoanele mobile vechi, care se gaseau pe piata acum aproximativ un deceniu.

In momentul in care incep aceste comparatii, foarte multa lume isi aduce aminte de cat de rezistente erau acele dispozitive, si de cat de sensibile sunt smartphone-urile din zilele noastre, care daca sunt scapate pe jos si nu sunt tinute in husa sau nu au aplicate geamuri de protectie, ajung in service pentru o inlocuire display.

Display-ul este una dintre cele mai scumpe piese telefoane, asa ca ar trebui sa fie protejat exemplar de catre utilizatori, iar atunci cu siguranta acestia nu si-ar duce dispozitivul in service pentru inlocuirea piesei respective.

Tot atunci cand incep sa se faca asemenea comparatii, oamenii isi amintesc de faptul ca telefoanele din trecut rezistau mult mai mult incarcate decat telefoanele mobile care se gasesc acum pe piata.

Aici putem sa spunem ca da, asa este, telefoanele mobile care se gaseau pe piata in trecut erau foarte bune pentru ca rezistau mult timp incarcat, chiar daca vorbeam destul de mult la telefon.

Cei care nu sunt fani ai smartphone-urilor, cu siguranta vor veni si vor spune aceste lucruri, si vor incerca sa aduca argumente conform carora bateriile telefoanelor vechi erau mult mai bune decat sunt bateriile smartphone-urilor din zilele noastre.

Trebuie insa sa venim cu precizarea ca da, bateriile respective rezistau foarte mult timp incarcate, mult mai mult in comparatie cu bateriile smartphone-urilor, insa trebuie sa fim si realisti si sa privim lucrurile exact asa cum sunt.

Telefoanele mobile vechi aveau un ecran foarte mic in comparatie cu smartphone-urile, asa ca ecranul lor consuma mult mai putina energie decat consuma un ecran al unui smartphone, asa ca acesta este un prim motiv pentru care acele telefoane rezistau mai mult timp incarcate.

Inca un motiv pentru care putem spune ca acele telefoane rezistau mult mai mult timp incarcate, era faptul ca nu prea aveai ce sa faci pe telefon.

Atunci se foloseau telefoanele pentru a vorbi cu cei dragi, pentru a primi si pentru a trimite mesaje scrise, eventual pentru jocuri foarte simple, sau pentru a asculta muzica la telefoanele cu MP3 Play-er, insa deja aceste telefoane nu mai rezistau o saptamana incarcate.

Acum, daca stam sa ne gandim mai bine, un smartphone intr-adevar nu rezista nici pe jumatate la fel de mult incarcat precum un telefon mobil din trecut, insa un smartphone il poti folosi pentru a vorbi, pentru a trimite si pentru a primi mesaje scrise, il poti folosi pentru a naviga pe internet, pentru a asculta muzica, pentru a face poze, pentru a socializa cu prietenii virtuali, plus pentru o multime de alte scopuri.

Cu siguranta nimeni nu era cu telefonul in mana atatea ore si nu il butona in trecut, precum sunt oamenii in zilele noastre si butoneaza smartphone-urile acum.

Asadar, intr-adevar in trecut rezistau mai mult timp incarcate telefoanele, insa nici nu erau folosite atatea ore pe zi, precum sunt folosite smartphone-urile in prezent.

0 Shares
You May Also Like