Cum se amaneteaza o masina?

Cum se amaneteaza o masina?

0 Shares
0
0
0

Fiecare dintre noi ne dorim sa putem avea oricand o suma mare de bani la dispozitie, care sa ne permita sa ne satisfacem toate poftele, sa putem sa plecam in vacante, sau sa putem face o multime de alte lucruri, insa nu toata lumea se bucura de acest privilegiu.

Cei care au nevoie de o suma mai mare de bani, pentru a putea sa isi satisfaca toate poftele, sau poate au nevoie de o suma mai mare de bani din diferite alte motive, cu siguranta vor cauta un loc de munca mai bun, sau isi vor cauta un al doilea job, care sa le permita sa isi adune mai multi bani, intr-un timp cat mai scurt.

Sunt o multime de persoane, care in momentul in care au nevoie urgenta de bani, aleg sa isi amaneteze bijuteriile, si cu siguranta vor primi o suma frumoasa de bani in schimbul acestora, iar mai apoi, in momentul in care isi vor achita datoria, isi vor recupera fara probleme bijuteriile.

Sunt persoane care nu au bijuterii, sau care nu isi doresc sa si le amaneteze, astfel ca aleg sa isi amaneteze aparatura electronica, si stim cu totii ca toate casele de amanet, vin in intampinarea clientilor cu servicii de amanet electronice.

Se pare insa, ca odata cu trecerea timpului, casele de amanet au inceput sa isi diversifice serviciile, astfel ca pun acum la dispozitia clientilor, chiar si servicii de amanet auto, iar aceasta solutie poate sa fie una ideala pentru clienti.

In momentul in care ai de gand sa iti amanetezi autoturismul, trebuie sa te wprezinti la sediul casei de amanet, in primul rand cu autoturismul, iar mai apoi, trebuie sa ai asupra ta cartea de identitate, cartea tehnica a masinii si certificatul de inmatriculare al acesteia, iar in cazul in care masina a fost cumparata de catre o persoana juridica, trebuie sa prezinti si o copie dupa certificatul de inregistrare in Registrul Comertului al firmei respective.

Ei bine, avand autoturismul la dispozitie, si prezentand toate aceste documente, urmatorul pas este acela ca autoturismul sa fie cat mai bine examinat, iar apoi sa fie evaluat la o anumita suma de bani.

Cu siguranta suma de bani depinde de la caz la caz, si de la un autoturism la altul, pentru ca de exemplu, nu poate sa valoreze un Opel Astra cat un Audi A6, din acelasi an, sau un Volkswagen Polo cat un Bmw 320 D.

In functie de starea autoturismului, de dotarile acestuia, si nu in ultimul rand, de anul fabricatiei, ti se va propune in schimbul acestuia o suma de bani, pe care o poti accepta si se va incheia contractul de amanet, sau o poti refuza, si fie cauti o alta casa de amanet unde sa iti amanetezi masina, fie renunti la idee.

In momentul in care semnezi contractul, daca esti de acord cu suma care ti se propune in schimbul masinii, trebuie sa fii constient de faptul ca trebuie sa iti achiti la timp datoria.

In cel mai rau caz, vei beneficia de o perioada de gratie de 30 de zile, insa trebuie ca in aceasta perioada de gratie, in cel mai rau caz, sa iti achiti datoria.

0 Shares
1 comment
  1. Buna ziua, am amanetat si eu o masina la AutoKredit, au fost foarte promti, 30 de minute a durat tot procesul

Comments are closed.

You May Also Like