Cum alegi laptopul ideal?

Cum alegi laptopul ideal?

0 Shares
0
0
0

Pentru fiecare utilizator, laptopul ideal inseamna cu totul si cu totul altceva, in functie de asteptarile pe care le are de la echipament, asa ca accesand www.spinmag.org, vei putea afla mai multe detalii despre acest subiect.

Exista de exemplu persoane care isi doresc un laptop pe care intentioneaza sa il foloseasca ocazional, sau chiar zilnic, insa in cele mai simple scopuri in care poate fi utilizat un laptop, si anume pentru a asculta muzica, sau pentru a viziona filme, ori pentru a naviga pe internet.

In aceste conditii, cu siguranta persoanele respective nu are rost sa isi indrepte atentia spre laptopuri foarte scumpe si foarte performante. Chiar si un laptop second hand de generatie veche poate reprezenta solutia ideala in acest caz.

Exista laptopuri second hand de generatie i5 de exemplu, care pot sa faca fata unui numar foarte mare de cerinte, asa ca utilizatorii care au nevoie de un laptop care sa faca fata provocarilor, insa care nu sunt dispusi sa cheltuiasca prea multi banuti, isi pot indrepta atentia cu incredere si spre un astfel de echipament.

Fireste, exista si alte variante, asa ca pentru utilizatorii interesati de echipamente foarte performante, exista varianta unor laptopuri noi. Acestea se vor alege in functie de domeniul de utilizare.

De exemplu, cei care isi doresc un laptop pentru gaming, cu siguranta isi vor indrepta atentia spre un laptop special creat pentru aceasta activitate, care dispune de componente speciale si performante. Placa video si procesorul trebuie sa fie ultra – performante.

De precizat insa este si faptul ca un laptop special creat pentru gaming are un pret mare sau foarte mare, in functie de specificatiile tehnice.

Exista si utilizatori care nu sunt pasionati de gaming, insa care isi doresc echipamente noi pentru ca nu le surade ideea de a detine un laptop folosit inainte de catre altcineva.

Ei bine, aceste laptopuri pot fi mai mult sau mai putin performante, in functie de specificatiile tehnice de care dispun. Aceste echipamente pot fi folosite acasa sau la servici, in functie de nevoi.

De precizat este faptul ca din punct de vedere financiar, laptopurile second hand sunt mai avantajoase decat laptopurile noi, insa in ceea ce priveste specificatiile tehnice, cele noi sunt cu mult superioare.

Din fericire, acum exista pe piata si laptopuri refurbished, care reprezinta solutia de mijloc intre un laptop nou si un laptop refurbished, in ceea ce priveste pretul.

In ceea ce priveste performantele, trebuie precizat ca un laptop refurbished este mai performant decat un laptop second hand, si poate avea performante egale sau chiar mai bune si decat echipamentele noi.

Ei bine, acum ca am vazut categoriile de laptopuri, putem spune ca in functie de buget, fiecare isi poate alege laptopul. Pentru utilizatorii cu buget mic, laptopul ideal este unul second hand sau refurbished, in timp ce pentru utilizatorii care au un buget mare, laptopul ideal poate fi unul nou.

De preferat ar fi ca toti cei care isi doresc un astfel de echipament, sa opteze pentru produse de la Apple, HP, Dell, Lenovo sau alte branduri renumite de pe piata.

0 Shares
You May Also Like