Cum alegi calculatorul perfect?

0 Shares
0
0
0

Cred ca deja toata lumea cunoaste faptul ca in momentul in care avem nevoie de un echipament pentru acasa, pe care sa il folosim fie in interes personal, fie in interes profesional, avem doua variante la dispozitie, si anume: fie ne cumparam un calculator, fie ne indreptam atentia spre un laptop.

In trecut, utilizatorii isi indreptau atentia foarte mult spre calculatoare, in timp ce in prezent, utilizatorii sunt din ce in ce mai incantati de laptopuri, fiind atrasi de performantele acestora, dar si de portabilitatea lor.

Si totusi, au ramas o multime de utilizatori fideli calculatoarelor, care desi un laptop vine cu mai multe avantaje, aleg ca atunci cand au nevoie de un echipament, sa isi cumpere un calculator.

Cei care au nevoie de un calculator pentru gamming, este evident faptul ca isi vor indrepta atentia numai si numai spre un calculator nou, care a fost construit exact pentru gamming, insa tot pentru gamming, utilizatorii au si posibilitatea sa isi construiasca dupa bunul plac echipamentul.

Sunt utilizatori care nu isi doresc un calculator pentru gamming, insa opteaza totusi pentru un calculator nou, pentru ca vorba aceea, ce e nou e nou, iar un calculator nou este si performant, si functioneaza perfect.

Sunt insa utilizatori care si-ar dori un calculator nou, insa situatia financiara nu prea le permite sa isi cumpere un astfel de calculator, asa ca aleg sa isi indrepte atentia spre un echipament refurbished, care daca stam sa ne gandim, vine la un raport calitate – pret mai bun decat un calculator nou.

Cei care nu au de gand sa investeasca multi bani in achizitionarea unui echipament, au posibilitatea sa se orienteze spre calculatoare second hand, si in mod evident vor gasi un echipament care sa le satisfaca nevoile.

Pentru utilizatorii care au de gand sa isi indrepte atentia spre calculatoare second hand, trebuie mentionat faptul ca pot sa gaseasca la preturi foarte mici, calculatoare second hand de generatie mai veche, sau pot sa gaseasca la preturi ceva mai mari, calculatoare second hand de cea mai noua generatie.

Oricum ar fi calculatorul, ca este mai nou sau ca este mai vechi, din punct de vedere financiar, in momentul in care iti indrepti atentia spre un echipament second hand si il cumperi, poti sa economisesti mai multi bani.

Va trebui insa ca in momentul in care iti cumperi un calculator second hand, daca ai posibilitatea sa testezi putin echipamentul, sa vezi cum functioneaza acesta.

Cu siguranta te vei informa si referitor la specificatiile tehnice ale acestuia, va trebui sa stii daca echipamentul se mai afla in perioada de garantie, si cat timp mai este valabila perioada de garantie.

In situatia in care cumperi de la un magazine de specialitate calculatorul, si nu de la vreo cunostinta, atunci cu siguranta vei beneficia de o perioada de garantie, chiar daca discutam despre un calculator second hand.

Asadar, poti sa gasesti mai multe categorii de calculatoare pe piata, insa cu siguranta daca nu ai nevoie sa folosesti la maxim in fiecare zi echipamentul, un calculator second hand iti este suficient.

0 Shares
You May Also Like