Sfaturi pentru momentul in care vrei sa iti cumperi un laptop refurbished

Sfaturi pentru momentul in care vrei sa iti cumperi un laptop refurbished

0 Shares
0
0
0

Daca simti ca singura si cea mai buna solutie pentru tine este un laptop refurbished noi te sustinem si incercam sa te ajutam sa faci cea mai buna alegere. In primul rand trebuie sa iti definesti cat mai clar nevoile in ceea ce priveste utilizarea acestui laptop. Sunt tot felul de utilizatori si fiecare au nevoile lor specifice dar se disting si cateva mari categorii de useri.

In functie de nevoile de utilizare si de cerintele de la un sistem utilizatorii se pot clasifica in cei care folosesc un sitem doar pentru activitati office cum ar fi trimiterea de mailuri si realizarea anumitor documente, cei care navigheaza pe internet si stau doar pe Facebook si pe Instagram, cei care se joaca pe calculator si cei care au nevoie de calculator pentru activitati de editare video si audio, sau pentru grafica. Desigur ca sunt si utilizatori care le vor pe toate acestea la un loc motiv pentru care se vor incadra la categoria gameri oricum pentru ca un calculator de gaming iti asigura de fiecare data performantele necesare pentru toate aceste activitati la un loc. Bine, poate mai putin pentru editarea audio unde se stie ca cele mai bune sunt MAC-urile insa daca te uiti dupa refurbished probabil ca nu esti chiar asa interesat de un MAC si avand in vedere ca nu prea te poti juca pe el.

Sa le luam pe rand si sa vedem ce iti trebuie pentru fiecare categorie.

Pentru utilizare office ai nevoie de un laptop cu un procesor decent si nu ai deloc nevoie de placa video dedicata. Tot ce trebuie este sa folosesti pachetul Microsoft Office si ceva internet pentru mail deci nu ai de ce sa emiti pretentii foarte mari de la un asfel de laptop. De asemenea, recomandarea noastra este sa tii cont si de faptul ca pe un laptop cu o cantitate mica de RAM si un procesor mic nu vei putea sa deschizi foarte multe taburi si pagini simultan insa te vei invata rapid cu ideea de a le inchide cand nu iti mai folosesc pentru ca se va bloca laptopul si va trebui sa incepi sa inchizi fortat din ele moment in care poti sa pierzi informatii importante. Dupa prima greseala de genul acesta te vei replia singur. Poti sa iti pui un SSD si vei vedea diferenta.

Pentru gaming, situatia este cu mult diferita. Ai in mod sigur nevoie de un laptop cu ram, procesor puternic si o placa video dedicata. Daca ai si SSD norocul tau, pentru ca obtii mai multa viteza de functionare ceea ce se simte clar in jocuri. Vei vedea cum hartile se inchid rapid si cum totul se misca cu viteza si vei putea rula unele dintre cele mai noi jocuri. Probabil ca avand un laptop refurbished nu vei putea juca chiar ultimele aparitii sau nu cu detaliile la full insa trebuie sa intelegi ca nu e un laptop nou si nici unul high end, pentru asfel de laptopuri ai fi platit dublu sau chiar triplu.

0 Shares
You May Also Like