Detalii care conteaza cand alegi un monitor

Detalii care conteaza cand alegi un monitor

0 Shares
0
0
0

Atunci cand intentionezi sa iti cumperi un PC, cu siguranta trebuie sa stii daca ai de gand sa cumperi un intreg calculator, iar aici ne referim la unitatea centrala care vine la pachet cu monitorul, cu mouse-ul, cu tastatura si cu sistemul de boxe; sau trebuie sa stii daca iti cumperi componentele separat.

O alegere inteleapta ar fi sa cumperi calculatorul pe bucati, pentru ca iti vei putea indrepta atentia astfel de exemplu spre o unitate centrala noua si foarte performanta, iar monitorul il vei putea alege din multimea de monitoare second hand, iar tastatura, mouse-ul si boxele le vei putea alege fie noi, fie second hand, pentru ca pretul lor nu va fi unul mare.

Unitatea centrala este foarte importanta, motiv pentru care ea trebuie sa fie si foarte performanta, insa cand discutam despre celelalte componente amintite anterior, cu siguranta ele pot sa fie achizitionate fara probleme chiar daca sunt second hand.

De exemplu, monitorul poate sa fie ales si second hand, insa trebuie tinut cont de scopul in care va fi folosit calculatorul.

De ce? Pentru ca exista monitoare profesionale pentru gaming, exista deasemenea monitoare pentru filme si jocuri ocazional, monitoare pentru editare foto si video, sau monitoare pentru office si nu numai.

Toate aceste aspecte sunt foarte importante, pentru ca utilizatorul trebuie sa tina cont de scopul in care va folosi calculatorul, pentru a-si alege cel mai bun monitor.

Alegerea celui mai bun monitor insa depinde foarte mult si de suma de bani pe care cumparatorul o are la dispozitie. Se pot gasi monitoare care sa coste undeva la 200 de lei, dar se pot gasi si monitoare care sa coste undeva la 2000 de lei, asa ca bugetul conteaza foarte mult.

Atunci cand vine vorba despre alegerea unui monitor pentru calculator, cu siguranta nu doar scopul in care va fi folosit calculatorul sau bugetul sunt factori care conteaza foarte mult.

Aici conteaza foarte mult si diagonala monitorului, iar atunci cand vine vorba despre acest aspect trebuie precizat faptul ca exista monitoare care pornesc de la 17 inch si ajung pana la 30 de inch.

Fara doar si poate, cele mai bune monitoare de pe piata din Romania si nu numai, sunt cele care au o diagonala a ecranului de 22-24 inch.

Aceste monitoare sunt ideale si pentru gaming, si pentru navigatul pe internet, dar si pentru diferite alte activitati.

Un alt aspect care conteaza foarte mult atunci cand vine vorba despre alegerea unui monitor este rezolutia acestuia.

Exista pe piata monitoare de generatie mai veche, insa se gasesc si monitoare Full HD, sau monitoare 4K.

Cu siguranta cele mai performante sunt monitoarele 4K, insa cea mai buna alegere privind raportul calitate – pret consta intr-un monitor Full HD.

Tot atunci cand vine vorba despre alegerea unui monitor pentru calculator, pentru unii utilizatori conteaza foarte mult si brandul producator, insa acest aspect nu ar trebui sa aiba o atat de mare importanta.

Ei bine, acestea sunt cateva dintre cele mai importante detalii care conteaza atunci cand vine vorba despre alegerea unui monitor.

0 Shares
You May Also Like