Ce trebuie sa stiu inainte de a face un site?

Ce trebuie sa stiu inainte de a face un site?

0 Shares
0
0
0

Daca doriti sa faceti acest lucru profesional, veti avea nevoie de o varietate de aptitudini. Aici, ne vom concentra pe abilitatile necesare pentru proiectarea si construirea unui site web. De asemenea, aveti nevoie de abilitati de marketing si de comunicare.

Experienta utilizatorului – sau UX – se refera la cunoasterea modului in care majoritatea oamenilor folosesc site-urile web. De asemenea, trebuie sa se stie aceste lucruri pentru a creea un design superior al site-ului. Este un proces, este o filozofie, si este foarte mult de munca.

Retineti ca modul in care dv. utilizati site-urile web poate fi diferit de modul in care o fac alte persoane. Ceea ce are sens pentru dvs. poate sa nu aiba sens pentru utilizatorii dvs. Si designerii web cei mai buni uita acest lucru din cand in cand, deci ai mare grija.

Desigur, exista resurse care va pot ajuta sa incepeti, cum ar fi tutoriale web design pe Howdodesign.com.  Acesta este, de asemenea, un timp destul de bun pentru a afla despre multe lucruri, inclusiv despre wireframing. Wireframing este un proces in timpul caruia puteti sa schitati mai intai cateva idei de aspect foarte importante.

Acest lucru se poate realiza cu creionul si hartia, sau cu un program de desen, care este ideal pentru un astfel de concepte. Mai tarziu, puteti utiliza o aplicatie desktop sau tableta pentru a face o versiune mai detaliata a aspectului site-ului dvs.

Acest proces este o parte esentiala  planului site-ului, deoarece ea va arata modul in care va functiona site-ul dvs. web. Pentru o introducere rapida la conceptele de baza pentru wireframing, verificati utilizarea modulelor wireframe pentru a va imbunatati procesul de dezvoltare. Pentru o introducere mai ampla, completata cu o lista lunga de resurse, cautati pe Internet.

Unii ar argumenta ca ar trebui sa invatati sa codificati desenele inainte de a va deranja sa incercati sa le mai faceti sa arate destul de bine. S-ar putea sa aiba dreptate.

Estetica: Este un lucru complicat. Ceea ce arata ca o schema mare de culoare pentru unii oameni poate parea chiar ciudat pentru altii. Fonturile care ti se par perfecte, pot parea total gresite pentru partenerii tai de afaceri. Estetica este un lucru subiectiv.

Exista insa o stiinta care face lucrurile sa arate bine. Poate parea o stiinta inexacta, dar cunoasterea regulilor de baza va va face sa evitati multe probleme. La fel ca in orice alta disciplina creatoare, cunoasterea regulilor este primul pas. Apoi, veti invata cum sa incalcati regulile in mod creativ, fara a va rupe site-ul.

De asemenea, trebuie sa inveti sa fi si un bun tipograf. Internetul este text. Este vorba. Cuvintele ar trebui sa fie uimitoare. Tipografia inseamna mai mult decat alegerea fontului potrivit. Tipografia este despre uzabilitate. Trebuie sa alegeti dimensiunile potrivite pentru fonturi si tipurile de fonturi,  pentru a va face textul lizibil pentru majoritatea oamenilor, pe majoritatea ecranelor.

Trebuie sa setati dimensiunile potrivite pentru titluri si subtitluri pentru a crea o ierarhie vizuala. Trebuie sa faceti ca textul dvs. sa capete sens, indiferent de cine e citit.

 

0 Shares
You May Also Like