Ai auzit de SEO, dar inca nu sti ce este vorba?
Acesta este un termen destul de important in lumea marketingului digital, pana la punctul in care practic fiecare afacere online trebuie sa stie ce este SEO si sa il implementeze in mod corespunzator.
Indiferent daca este un simplu blog sau un eCommerce, SEO joaca un rol fundamental pentru site-ul dvs,in principal pentru a avea vizite pe site. enorme. Iata cateva informatii de baza despre optimizare seo off page si nu numai.
Ce este SEO si pentru ce foloseste?
Sa incepem cu principalul lucru: Ce este SEO? Acronimul Search Engine Optimization este o disciplina care combina o serie de tehnici, actiuni si strategii care toate impreuna cu unele instrumente specializate, incearca sa imbunatateasca pozitionarea unui anumit site web.
Acest concept poate fi gasit si pe Internet ca “pozitionare web” si este vorba despre faptul ca utilitatea sau functia sa principala este de a ajuta un site web sa urce pozitii in cadrul principalelor motoare de cautare; desi Google este, in general, considerat ca motor de cautare tinta in care sa urce pozitii.
Daca aprofundam un pic acest concept, putem spune ca exista doua tipuri principale de optimizare Seo Off-Page si On-Page.
Off-Page este orice SEO care nu este pus in aplicare direct in cadrul paginii.
Pe de alta parte, On-Page sunt toate acele tehnici SEO care sunt aplicate in cadrul site-ului, de la optimizarea cuvintelor cheie pe care le folosim ca baza pentru continutul nostru pana la linkul intern pe care il aplicam.
SEO NU ESTE O STIINTA EXACTA
Acum ca stiti ce este SEO si care sunt utilizarile sale, trebuie sa clarificam un punct important si anume ca, desi pozitionarea SEO este o disciplina care are un obiectiv bine definit, aceasta nu este o stiinta exacta.
Cu alte cuvinte: nu exista o regula in care sa putem spune :”daca faceti un astfel de lucru, veti avea aceste rezultate“.
Din acest motiv, este obisnuit ca cei care incep sa activeze in SEO sa aiba unele probleme care ii pot determina sa adopte ideea ca “SEO nu functioneaza“.
In primul rand, trebuie sa intelegem ca depinde de incercare si eroare si ca, desi exista cazuri dovedite ca o tehnica functioneaza, exista multi factori implicati, deci nu in toate situatiile va avea loc acelasi rezultat.
De fapt, sunt cunoscuti (sau intuiti) aproximativ 200 de factori care intervin intr-un anumit site web obtinand o pozitionare mult mai buna sau mai rea.
Care sunt avantajele stimularii SEO in strategia digitala?
Stimularea SEO in strategia digitala are un avantaj foarte clar, si anume ca, cu cat aveti o pozitie mai buna in principalele motoare de cautare, cu atat este mai mare traficul care intra pe site-ul dvs.
Traficul ridicat, la randul sau, se poate traduce in mai multe persoane interesate de continutul, marca sau afacerea dvs., si, prin urmare, mai multe conversii si vanzari. Trebuie remarcat faptul ca pozitionarea are mult mai multe posibilitati de a atrage clienti, deoarece,in general, traficul care intra tinde sa aiba mai multi utilizatori interesati de continutul site-ului dvs.