Ce este optimizarea seo?

Ce este optimizarea seo?

0 Shares
0
0
0

Este evident faptul ca in momentul in care detii un site, un blog, anumite produse sau servicii pe care vrei sa le comercializezi, insa nu ai o pozitie foarte buna in Google, trebuie sa faci ceva pentru ca lucrurile sa se schimbe.

Pentru ca site-ul tau, blogul, produsele sau serciviile pe care le comercializezi, ca sa aiba o pozitie cat mai buna in Google, trebuie sa ai o strategie foarte bine pusa la punct, iar pentru asta trebuie sa soliciti ajutorul expertilor in optimizarea seo.

O multime de persoane, probabil ca au auzit termenul de optimizare seo, insa habar nu au ce inseamna aceasta expresie, si de unde provine.

Ei bine, SEO este o prescurtare de la expresia din limba engleza Search Engine Optimization, care inseamna optimizarea pentru motoarele de cautare, iar cei care invata optimizare seo, sau cei care sunt deja experti in acest domeniu, cu siguranta cunosc o multime de detalii despre acest proces.

In primul rand, trebuie specificat faptul ca procesul de optimizare seo, se imparte in doua directii principale, astfel ca avem optimizare seo on page, care se refera la toate acele practici pe care expertii le pot aplica site-ului, astfel incat acesta sa aiba o pozitionare cat mai buna in Google, prin utilizarea anumitor cuvinte cheie.

Referitor la acest tip de optimizare, si anume optimizarea seo on page, trebuie precizat faptul ca fiecare pagina din site are un rol important, incepand de la stabilirea cuvintelor cheie, pana la descriere si titlu, dar si optimizarea imaginilor si a link-urilor interne au un rol important.

In acest sens, Google face trecerea de la a le oferi rezultate care se bazeaza pe cuvinte cheie si continut, la rezultatele de care are nevoie utilizatorul, iar aici se tine cont de pozitionarea geografica dar si de cautarile precedente ale vizitatorului.

Optimizarea seo off page cuprinde acele strategii si tehnici prin care se atrag o multime de link-uri catre site, iar aceste link-uri provin de pe site-uri relevante, cat mai natural posibil.

Deci, putem afirma fara teama de a gresi, faptul ca optimizarea pentru motoarele de cautare, este acel proces foarte complex care contine mai multe paliere, insa toate au acelasi scop, si anume sa ofere pentru vizitator un continut util si relevant, care vine insotit si de o cat mai placuta experienta de navigare.

In mare parte, pentru a face optimizare seo nu ai nevoie de cunostinte tehnice, insa daca ai cunostinte despre web design, cu siguranta acestea iti vor putea fi de mare ajutor.

Asadar, in cazul in care iti doresti sa inveti sa faci optimizare seo, o poti face de unul singur acasa, pentru ca vei putea sa gasesti o multime de cursuri online, care sa iti fie de mare ajutor, iar plus de asta vei putea sa gasesti mai multe tutoriale foarte utile.

In cazul in care ai posibilitatea sa inveti optimizare seo de la un specialist in domeniu, atunci cu siguranta trebuie sa profiti de aceasta oportunitate, pentru ca vei invata totul mult mai repede, si mult mai usor.

0 Shares
You May Also Like