SEO off-page – ce este si cum functioneaza?

SEO off-page – ce este si cum functioneaza?

0 Shares
0
0
0

SEO off-page se refera la orice actiune intreprinsa in afara site-ului pentru a va imbunatati pozitia in rezultatele cautarii. Acesta permite motorului de cautare sa stie cum percepe publicul un site, o companie sau un produs.

Ca urmare, o strategie SEO off-page bine construita va poate ajuta site-ul sa-si creasca autoritatea paginii si sa se claseze mai bine in motoarele de cautare.

Iata cativa factori ai acestui tip de SEO care trebuie luati in considerare:

  • Link building. Se refera la procesul de achizitie a link-urilor de pe alte site-uri web catre site-ul dvs. Algoritmul Google se bazeaza foarte mult pe link-uri. Fiecare link pe care il primiti serveste ca un vot de incredere pentru site-ul dumneavoastra. Cu toate acestea, ar trebui sa prioritizati intotdeauna cantitatea in detrimentul calitatii si sa va asigurati ca obtineti numai link-uri de calitate de la site-uri de incredere.
  • Social media marketing. Construirea unei prezente puternice in social media este importanta pentru afacerea dvs. Este o resursa pentru utilizatori pentru a verifica reputatia lor. Postarea de continut captivant pe retelele de socializare ajuta la atingerea unui public mai larg. In plus, daca continutul tau reuseste sa obtina trafic din diferite parti ale lumii, motorul de cautare va vedea ca site-ul tau este de incredere.
  • Influencer marketing. Construirea relatiilor cu brandurile sau influencerii este o modalitate excelenta de a construi notorietatea marcii. Daca este facut corect, influencer marketing-ul va poate ajuta sa va sustineti marca si sa atrageti noi segmente de public pe site-ul dvs. In acest fel, puteti obtine mai mult trafic si recunoastere.
  • Forumuri. Paginile forumului precum Quora, Reddit si Stack Overflow sunt o oportunitate excelenta de a va promova site-ul web. Acolo, va puteti angaja in conversatii reale intre utilizatori raspunzand la intrebari, permitandu-va sa va prezentati expertiza si credibilitatea. In plus, puteti adauga un link la o pagina de pe site-ul dvs. si puteti genera trafic de cautare organica.

Desi link building este aspectul de baza al acestei strategii, toate activitatile care au loc in afara unui site sunt considerate seo off-page si nu ar trebui sa le trece cu vederea. Citeste mai multe despre Strategii de marketing online.

Seo tehnic

SEO tehnic este procesul de optimizare a aspectelor tehnice ale site-ului tau pentru a te asigura ca acesta indeplineste criteriile algoritmului unui motor de cautare. Aceasta include optimizarea vitezei, compatibilitatea dispozitivelor mobile si arhitectura paginii.

Optimizarea SEO tehnica va ghida un motor de cautare precum Google pentru a detecta si indexa cu usurinta paginile tale. Astfel, va recompensa un site web cu un SEO tehnic bine optimizat, cu o pozitie mai inalta in rezultatele cautarii.

SEO tehnic nu numai ca ajuta la imbunatatirea pozitionarii motorului de cautare, dar influenteaza si experienta utilizatorului. Utilizatorii si motoarele de cautare prefera un site bine structurat, cu timp de incarcare rapid si securitate ridicata, care sunt toti factori esentiali ai SEO tehnic.

Exista mai multe aspecte ale SEO tehnic de care ar trebui sa tii cont atunci cand iti optimizezi site-ul:

Viteza de incarcare a paginii. Un site web cu pagini care dureaza prea mult timp pentru a incarca va avea o rata de respingere mai mare si pozitionare web mai rau.

0 Shares
You May Also Like