Despre Ornamente si Craciun

Despre Ornamente si Craciun

0 Shares
0
0
0

Iata-ne iarasi in Decembrie, iarna se apropie cu pasi repezi si odata cu ea isi face simtita prezenta si bucuria sarbatorilor incucunate cu momente extrem de speciale cum este impodobirea brazilor, a caselor si cladirilor cu milioane de beculete luminoase.

Bineinteles, si tu iti doresti o casa decorata pentru Craciun, un brad imbracat in haine stralucitoare si o curte decorarta cu scantei si jocuri de lumini, asadar fi bine sa incepi deja sa gandesti din timp ce stil vrei sa abordezi anul acesta, ce culori vrei sa combini la ornamente si ce tipuri de instalatii vrei sa alegi.

Dupa cum bine stim, in ceea ce priveste instalatiile luminoase, piata ofera o gama extrem de larga, avand modele dedicate fiecarui tip de décor.

Din pacate, nu toata lumea acorda atentie aspectelor acestea, cumparand de multe ori instalatii care nu se potrivesc dorintelor lor sau care nu sunt construite pentru a fi puse la exterior. Asadar, iata cateva idei despre ce tipuri de ornamente luminoase exista si unde se potriveste fiecare model.

Pentru curte, la exterior, unde te asteapta brazii, copacii si gardul viu, exista 2 tipuri de instalatii luminoase, cele pentru exterior care pot rezista temperaturilor dar nu pot fi expuse direct in bataia intemperiilor si cele de exterior care nu vor avea probleme deloc in mediul de afara, avand nevoie de protectie doar la legaturile electrice.

Acordati atentie acestui fapt, cititi descrierile produselor, cu atentie. In general producatorii nu mai acorda garantie in cazul utilizarii in moduri nepermise.

Pentru decorul curtii puteti folosi fie figurine gonflabile, fie reni sau diverse personaje realizate din furtun luminos, fie fundite, globulete, si instalatii cu led, bineinteles, asigurandu-va de rezistenta acestora la exterior.

Tot la exterior, putem decora si casa, pentru zona de la streasina existantd nenumarate modele de instalatii luminoase cu turturi ori cu design de perdea luminoasa sau franjurata. Si pentru ferestre se pot folosi drept decor stelute sau fulgi realizate din furtun luminos sau se pot monta pe toata lungimea geamului perdele luminoase cu led-uri colorate, de obicei, cele cu efect de ploaie fiind cele mai apreciate, oferind un joc de lumini si un moment vizual deosebit.

Acelasi furtun luminos, poate fi utilizat la exterior pentru a urma conturul casei, al stalpilor de sustinere, al gardului si chiar al copacilor sau al diferitelor elemente regasite prin curti. In cazul in care aveti balcon, impletind o ghirlanda de brad cu o instalatie cu led-uri care sa se reverse peste balustrada, vom obtine un contur si un décor minunat, care sa se vada spectaculos atat de la distanta cat si de aproape.

Din fericire, pentru interior, se potrivesc toate tipurile de ornamente existente la momentul actual pe piata, de aceea pentru interior, inainte de a da iama prin magazine, este bine sa va ganditi la o tematica, la o combinatie de culori si la motivele pe care doriti sa le integrati anul acesta in decorul casei.

Toate aceste detalii trebuie sa se imbine si sa se regaseasca armonios  in toate elementele, de la perne, servetele, fete de masa, lenjerii pana la decoratiunile bradului, ale semineului si ale usilor.

Treptat, de-a lungul anilor, s-au scos pe piata decoratiuni cu led-uri intr-o varietate atat de mare de nuante si jocuri de lumini incat, este aproape imposibil sa nu gasiti elemente care sa se poata asorta cu celelalte decoratiuni de Craciun, pentru un decor special si deosebit.

0 Shares
You May Also Like