Cum alegi o motopompa?

0 Shares
0
0
0

In momentul in care locuiesti la casa, cu siguranta trebuie sa ai la dispozitie mai multe scule electrice profesionale, si chiar si utilaje mici pe care pe poti gasi la Zyg, si care iti pot fi de mare ajutor in gospodarie.

De exemplu, daca ai o curte mare unde cultivi tot felul de legume, sau ai un teren in jurul casei, atunci ai nevoie fara doar si poate de o motopompa, care este utilajul ideal pentru ca munca ta sa fie cat mai simpla si cat mai usoara.

Asadar, motopompa este masinaria de care ai nevoie acasa pentru a iriga suprafetele de teren, insa chiar si in cazul nefericit in care ti se inunda subsolul casei sau garajul, o astfel de masinarie este ideala pentru ca te ajuta sa indepartezi apa.

Ei bine, o motopompa este alcatuita dintr-un motor electric sau termic si o pompa de apa, iar in cele ce urmeaza in acest articol vom discuta despre ce trebuie sa stii atunci cand vrei sa iti cumperi o astfel de masinarie.

In primul rand, atunci cand iti alegi o motopompa, aceasta poate sa fie submersibila sau de suprafata. O motopompa submersibila este perfecta pentru colectarea si pentru indepartarea apei din anumite locuri, in situatii mai putin placute precum inundatia de exemplu, in timp ce motopompa de suprafata iti va fi utila pentru extragerea si folosirea apei in anumite aplicatii de amploare, la tot felul de adancimi.

Referitor la pretul motopompelor, este important de mentionat fatul ca modelele de motopompe submersibile au un pret mai mic decat modelele de pompe de suprafata, fiind dotate cu un motor electric, care se va conecta la 230 V si 50 Hz.

In ceea ce priveste motopompele electrice, trebuie mentionat faptul ca deoarece se conecteaza la energie electrica, pentru a nu exista riscul de electrocutare, trebuiesc instalate cu mare grija.

Daca stam sa discutam despre motopompele de suprafata, este important de specificat faptul ca acestea se impart in doua mari categorii, si anume motopompe centrifugale care sunt potrivite pentru extragerea apei de la o adancime de 7 – 8 metri, si motopompe cu ejector, care suunt ideale pentru extragerea apei de la adancimi mai mari de 15 metri.

Motopompele de suprafata ar fi ideale in cazul in care se doreste extragerea unui volum foarte mare de apa.

Ei bine, mai este important de precizat faptul ca o motopompa se va alege si in functie de calitatea apei, asa ca daca ai nevoie de o motopompa care sa iti fie de folos la alimentarea locuintei cu apa, ar trebui sa iti alegi o motopompa pentru apa curata.

In cazul in care insa, ai nevoie de o motopompa pentru extragerea sau eliminarea apei din iazuri sau din balti, sau apa stransa in urma unei inundatii, ar trebui sa iti indrepti atentia pentru o motopompa pentru apa murdara.

Deasemenea, mai este important de precizat si faptul ca o motopompa o poti alege in functie de debitul maxim de apa.

Asadar, dupa cum se poate observa, atunci cand vrei sa iti cumperi o motopompa, trebuie sa tii cont de mai multe criterii, pentru ca sa alegi motopompa ideala pentru tine si pentru nevoile tale.

0 Shares
You May Also Like