Ce iti ofera un SEO facut corect?

Ce iti ofera un SEO facut corect?

0 Shares
0
0
0

Botii motoarelor de cautare fac ceea ce orice utilizator ar face atunci cand navigheaza continutul de pe Web, ei trec de la un link la altul si colecteaza date despre acele pagini web pe care le furnizeaza pe serverele lor.

Procesul de accesare cu crawlere incepe cu o lista de adrese web ale crawlerelor anterioare si ale sitemap-urilor furnizate de alte pagini web. Odata ce acestia acceseaza aceste pagini, botii cauta linkuri catre alte pagini pentru a le vizita. Botii sunt atrasi in special de noi site-uri si de schimbarile in retelele existente.

Este vorba de botii insasi care decid pe care pagini sa le viziteze, cat de des si cat timp vor accesa cu crawlere acea retea, de aceea este important sa aveti un timp optim de incarcare si un continut actualizat.

Este foarte frecvent ca intr-o pagina web sa restrictionati urmarirea unor pagini sau a unui anumit continut pentru a evita aparitia acestora in rezultatele cautarii. Pentru aceasta, puteti spune motoarelor de cautare ca nu pot accesa cu crawlere anumite pagini prin fisierul “robots.txt”. daca vreti sa aplicati cele mai bune tehnici de seo va recomandam Majestic seo group buy.

Odata ce un bot a accesat cu crawlere o pagina web si a colectat informatiile necesare, aceste pagini sunt incluse intr-un index. Acolo ele sunt ordonate in functie de continutul lor, autoritatea si relevanta lor. In acest fel, atunci cand facem o interogare in motorul de cautare, va fi mult mai usor sa ne aratam rezultatele mai apropiate de interogarea noastra.

La inceput motoarele de cautare s-au bazat pe numarul de repetari ale unui cuvant. Atunci cand fac o cautare, acestea au urmarit acesti termeni in indexul lor pentru a gasi paginile pe care le aveau in textele lor, pozitionand mai bine expresia pe care au repetat-o de mai multe ori. In prezent, ele sunt mai sofisticate si isi bazeaza indicii pe sute de aspecte diferite. Data publicarii, daca acestea contin imagini, videoclipuri sau animatii, microformate etc. ele sunt unele din aceste aspecte. Acum acorda mai multa prioritate calitatii continutului.

Odata ce paginile sunt urmarite si indexate, apare timpul cand algoritmul actioneaza: algoritmii sunt procesele computerizate care decid care paginile apar inainte sau dupa rezultatele cautarii. Dupa ce se efectueaza cautarea, algoritmii verifica indicii. In acest fel, ei vor sti care sunt paginile cele mai relevante, luand in considerare sutele de factori de pozitionare. Si toate acestea se intampla intr-o chestiune de milisecunde.

Imaginati-va World Wide Web ca o retea de opriri intr-un sistem de metrou dintr-un oras mare.

Fiecare oprire este un document unic (de obicei, o pagina web, dar uneori un fisier PDF, JPG sau altul). Motoarele de cautare au nevoie de o modalitate de a “accesa cu crawlere” intregul oras si de a gasi toate opririle de-a lungul drumului, astfel incat sa utilizeze cele mai bune cai disponibile.

Vizionarea si indexarea miliardelor de documente, pagini, fisiere, stiri, videoclipuri si materiale media de pe World Wide Web este treaba pe care o fac botii.

0 Shares
You May Also Like