Care este diferenta dintre vitamine si suplimente?

Care este diferenta dintre vitamine si suplimente?

0 Shares
0
0
0

Principala diferenta intre vitamina si Supliment este ca vitaminele sunt nutrienti naturali in corpul nostru, in timp ce suplimentele sunt produse ce vin in completarea acestora de mai sus.

Principala diferenta dintre vitamine si suplimente este ca vitaminele sunt substante nutritive naturale in corpul nostru, in timp ce suplimentele sunt substante chimice naturale sau sintetice care sunt luate ca supliment alimentar. In plus, vitaminele includ vitamina A, B, C, D, E si K, in timp ce suplimentele contin mai multe ingrediente, cum ar fi multivitaminele si mineralele dietetice.

Vitaminele si suplimentele sunt doua tipuri de nutrienti care pot fi inclusi in dieta. Ele au mai multe efecte benefice asupra functionarii organismului. Incearcaomega 3, 6, 7 si 9 vegan si descopera toate beneficiile oferite de acest produs!

Ce sunt vitaminele?

Vitaminele sunt un tip de micronutrienti esentiali necesari in cantitati minime pentru a mentine metabolismul adecvat. In general, vitaminele ar trebui incluse in dieta, deoarece corpul nostru nu poate sintetiza vitaminele in cantitatile necesare.

Exista 13 vitamine necesare pentru metabolismul corpului uman. Acestea includ vitamina A (retinol si carotenoide), vitamina B1 (tiamina), vitamina B2 (riboflavina), vitamina B3 (niacina), vitamina B5 (acid pantotenic), vitamina B6 (piridoxina), vitamina B7 (biotina), vitamina B9 (acid folic sau acid folic), vitamina B12 (cobalamine), vitamina C (acid ascorbic), vitamina D (calciferol), vitamina E (tocoferoli si tocotrinoli) si vitamina K (chinone).

Fructe si legume care contin vitamine

Vitamina A regleaza de obicei cresterea si diferentierea tesuturilor. Intrucat, cele mai multe complexe de vitamina B sunt cofactori sau precursorii lor.

Intre timp, vitamina D serveste ca un hormon care regleaza metabolismul mineralelor din oase si alte organe. In plus, vitamina C si vitamina E sunt antioxidanti.

Pe de alta parte, vitamina K joaca un rol in coagularea sangelui si in sinteza unor proteine. Cu toate acestea, putem clasifica toate vitaminele in doua categorii pe baza solubilitatii lor ca vitamine liposolubile si solubile in apa. Vitaminele A, D, E si K sunt solubile in grasimi, in timp ce vitamina B si C sunt solubile in apa. Din pacate, cantitati excesive de vitamine liposolubile tind sa se acumuleze in tesuturile grase, in timp ce cantitati excesive de vitamine solubile in apa sunt eliminate din organism.

Ce sunt suplimentele?

Suplimentele alimentare sunt o varietate de produse care includ mai multe ingrediente necesare pentru buna functionare a organismului. Functia principala a suplimentelor este de a satisface cerinta de nutrienti, care apar in cantitati insuficiente in dieta. Una dintre principalele caracteristici caracteristice ale suplimentelor este ca acestea contin mai multe ingrediente, care sunt active intr-o anumita cale metabolica.

Principalele categorii de suplimente sunt vitaminele, mineralele dietetice, proteinele si aminoacizii, acizii grasi esentiali, probioticele, suplimentele pentru culturism si produsele naturale. Cu toate acestea, FDA (Food and Drug Administration) agentia afirma ca suplimentele nu sunt destinate pentru a “diagnostica, trata, vindeca, sau preveni orice boala, ” cum fac medicamentele.

Asemanari intre vitamine si suplimente

  • Vitaminele si suplimentele sunt doua tipuri de nutrienti prezenti in dieta.
  • Ele sunt importante pentru functionarea organismului.
  • In plus, ele pot vindeca sau preveni unele boli.
0 Shares
You May Also Like