Care sunt cele mai importante beneficii ale spirulinei?

Care sunt cele mai importante beneficii ale spirulinei?

0 Shares
0
0
0

Spirulina este un tip de alge albastru-verde pe care oamenii il pot lua ca supliment alimentar. Oamenii considera spirulina un superaliment datorita continutului nutritional excelent si a beneficiilor pentru sanatate. Spirulina are un continut ridicat de proteine ​​si vitamine, ceea ce il face un excelent supliment alimentar pentru persoanele care au diete vegetariene sau vegane.

Cercetarile sugereaza spirulina are proprietati antioxidante si de combatere a inflamatiei, precum si capacitatea de a ajuta la reglarea sistemului imunitar. Cautand mai multe informatii despre acest supliment, veti putea descoperi pe site-uri, fie 20 de beneficii ale spirulinei, fie un top 10 al beneficiilor, iar exemplele pot continua. Veti descoperi si in continuarea acestui articol cateva dintre cele mai importante beneficii ale spirulinei.

 1. Spirulina este extrem de bogata in multi nutrienti;

Spirulina este un tip de alge albastru-verde care creste atat in ​​apa sarata cat si in apa dulce. Poate fi unul dintre cele mai dense alimente de pe Pamant.

 1. Proprietati puternice ale antioxidantilor si antiinflamatorii

Spirulina este o sursa fantastica de antioxidanti, care pot proteja impotriva deteriorarii oxidative. Ficocianina este principalul compus activ in spirulina. Are proprietati antioxidante si antiinflamatorii puternice.

 1. Poate scadea nivelurile de LDL si trigliceride „rele”

Studiile indica faptul ca spirulina poate scadea trigliceridele si colesterolul LDL „rau” si poate creste simultan colesterolul HDL „bun”.

 1. Protejeaza colesterolul LDL „rau” de oxidare

Structurile grase din corpul dvs. pot deveni oxidate, determinand evolutia multor boli. Antioxidantii din spirulina pot ajuta la prevenirea acestui lucru.

 1. Poate avea proprietati anti-cancer

Spirulina poate avea proprietati anti-cancer si pare deosebit de eficienta impotriva unui tip de leziune precanceroasa a gurii numita OSMF.

 1. Poate reduce tensiunea arteriala

O doza mai mare de spirulina poate duce la scaderea nivelului tensiunii arteriale, un factor de risc major pentru multe boli.

 1. Imbunatateste simptomele rinitei alergice

Spirulina este un tratament alternativ popular pentru simptomele rinitei alergice si exista dovezi ca poate fi eficienta.

 1. Poate fi eficienta impotriva anemiei

Un studiu sugereaza ca spirulina poate reduce anemia la adultii in varsta, desi este nevoie de mai multe cercetari.

 1. Poate imbunatati rezistenta musculara

Spirulina poate oferi multiple beneficii pentru exercitii fizice, inclusiv rezistenta sporita si rezistenta musculara crescuta.

 1. Poate ajuta controlul zaharului din sange

Unele dovezi sugereaza ca spirulina poate aduce beneficii persoanelor cu diabet zaharat de tip 2, reducand semnificativ nivelul de zahar din sange.

Acestea sunt doar 10 dintre cele mai importante beneficii ale spirulinei. Cautand in mediul online informatii despre acest supliment, veti putea descoperi multe alte beneficii ale acesteia pentru sanatate. Pana atunci insa, iata cum puteti include spirulina in dieta dvs.:

Spirulina este disponibila sub forma de pulbere sau tableta.

Ca pulbere, oamenii pot:

 • adauga spirulina la smoothie-uri, ceea ce confera bauturii o culoare verde;
 • presara pulbere de spirulina pe salate sau in supe;
 • amesteca o lingura de pulbere de spirulina in sucuri de fructe sau legume.

De asemenea, oamenii pot lua spirulina ca supliment alimentar sub forma de tableta. Oamenii pot cumpara spirulina uscata de la magazinele alimentare sau din magazinele online. Tabletele de spirulina sunt de asemenea disponibile in magazinele de produse alimentare de sanatate, in farmacii sau online.

0 Shares
You May Also Like