Ce este si la ce ajuta uleiul de ricin?

Ce este si la ce ajuta uleiul de ricin?

0 Shares
0
0
0

Uleiul de ricin este un ulei vegetal care dupa cum bine se stie, este utilizat intr-o gama larga de scopuri cosmetice si medicale. Se spune ca ofera o sebeneficii pentru sanatate pentru fata si piele.

Acest articol va aduce la cunostinta o multime de informatii foarte importante despre uleiul de ricin, informatii pe care cu siguranta trebuie sa le asimilati dat fiind faptul ca acesta va ofera o multime de beneficii importante. Haideti asadar sa discutam despre ulei de ricin, si despre ce beneficii poate avea acesta!

Uleiul de ricin este un lichid translucid cu o nuanta galbena. Este un ingredient de baza care se regaseste intr-o mare varietate de articole de uz casnic, incepand de la produse de curatare la vopsele. De asemenea, a fost utilizat pentru a trata o serie de afectiuni medicale, in special problemele digestive.

Uleiul de ricin este descompus in acid ricinoleic in intestinul subtire. Acest lucru accelereaza procesul de digestie. Desi dovezile sunt mai putin concludente, uleiul de ricin a demonstrat si unele beneficii potentiale pentru fata si piele.

Se crede ca uleiul de ricin si acidul ricinoleic cresc absorbtia in piele si sunt uneori utilizate in tratamentul diferitelor afectiuni ale pielii, inclusiv pentru a trata dermatoza, psoriazisul si acneea.

Servind ca sursa de acid ricinoleic si alti alti acizi grasi, uleiul de ricin are unele proprietati care il fac un produs util pentru ingrijirea pielii, in special pentru fata.

Beneficiile uleiului ricin pentru piele

Acest ulei de ricin are o multime de beneficii pentru fata, iar in continuare puteti vedea care sunt cateva dintre acestea:

  • Atat uleiul de ricin, cat si acidul ricinoleic au demonstrat faptul ca au unele proprietati antiinflamatorii, ceea ce le face foarte eficiente pentru tratarea pielii iritate.
  • De asemenea, poate proteja pielea de infectiile bacteriene prin pastrarea microbilor care pot provoca boli.
  • Uleiul de ricin contine trigliceride. Acestea pot avea un rol deosebit de important in ceea ce priveste mentinerea umiditatii in piele, facandu-l un tratament util pentru pielea uscata.
  • Uleiul de ricin poate avea proprietati umectante, ceea ce inseamna ca poate atrage umezeala din aer in piele, mentinand pielea hidratata.
  • Trigliceridele gasite in uleiul de ricin sunt de asemenea utile in indepartarea murdariei de pe piele.

Beneficiile uleiului de ricin pentru fata

De-asemenea, de mentionat este faptul ca uleiul de ricin are o multime de beneficii si pentru fata, pe care le puteti descoperi din randurile care urmeaza:

  • Proprietatile antimicrobiene si antiinflamatorii pe care le are uleiul de ricin, fac ca acesta sa fie foarte util atunci cand este folosit cu scopul de a  reduce acneea. Acidul ricinoleic trebuie mentionat faptul ca are capacitatea de a inhiba cresterea bacteriilor care provoaca acnee.
  • Uleiul de ricin este de asemenea bogat in alti acizi grasi. Acestia pot spori netezimea si moliciunea atunci cand sunt aplicati pe pielea fetei.
  • Acizii grasi din uleiul de ricin pot promova de asemenea, cresterea tesutului sanatos al pielii, facandu-l util in refacerea tonurilor inegale ale pielii.
  • Uleiul de ricin are un scor comedogen scazut. Aceasta inseamna ca este putin probabil sa infunde porii din piele, si reduce riscul de a dezvolta puncte negre, facandu-l adecvat pentru utilizarea pe pielea sensibila.

Produsele de ingrijire a pielii, in special cremele si uleiurile faciale, pot fi foarte scumpe. Uleiul de ricin are un pret atractiv in comparatie cu acestea, si ce este si mai important, are multe proprietati similare, cum ar fi printre altele ca promovarea unui ten sanatos.

Utilizare

In mod evident, sunt mari sansele sa fie nevoie de ceva timp pentru ca pielea sa absoarba in totalitate uleiul de ricin, dar diluarea uleiului poate favoriza absorbtia in piele. Oamenii pot dilua uleiul de ricin cu alte uleiuri, cum ar fi uleiul de masline sau de arahide. Raportul recomandat este 1: 1, ceea ce inseamna ca, cantitatea de ulei de ricin trebuie sa fie aceeasi cu uleiul cu care este amestecat.

0 Shares
You May Also Like