Tipuri de freze pentru unghii

Tipuri de freze pentru unghii

0 Shares
0
0
0

Traim intr-o era care este foarte puternic tehnologizata, adaptata parca din ce in ce mai mult nevoilor noastre. Nu putem decat sa fim recunoscatori si sa incercam cat mai mult posibil sa folosim acest avantaj al hi-tech-ului in favoarea noastra.

Daca acum cativa ani, pe vremea in care domeniul manichiurii se afla in perioada de incubatie, in stare incipienta, manichiuristele profesioniste trebuia sa foloseasca pe tot parcursul procesului de lucru pila manuala de unghii, pierzand din acest motiv timp pretios si sacrificand pe alocuri, total neintentionat, calitatea executiei, in zilele noastre acest lucru pare sa ramana strict o amintire, dat fiind faptul ca in ajutorul manichiuristelor au aparut freze si pile pentru manichiura si pedichiura, care le ajuta pe acestea sa isi desfasoare mai simplu si mai rapid, dar si mai bine activitatea.

Folosirea frezei electrice in tehnica unghiilor false devine in timp imperativa deoarece eficientizeaza munca tehnicianului manichiurist, minimizand foarte mult timpul de lucru si imbunatatind in acelasi timp aspectul si rezistenta unghiilor clientelei.

Capetele pentru freza electrica sunt fabricate dintr-o varietate de tipuri de materiale si sunt de diferite duritati, motiv datorita caruia este foarte importanta alegerea corecta a tipurilor de capete pe care manichiuristele le folosesc, pentru a evita ranirea clientei sau pentru a preveni deformarea unghiilor.

Capetele care se folosesc in tehnica unghiilor false sunt fie de diamant (pudra diamantata), fie de carbid (carbura de calciu), iar pe langa acestea se gaseste si suportul pentru banda pila cu benzile pila disponibile in trei graduri de duritate:

Frezele de carbid care vin in forma de sageata si care au varful rotund sau ascutit sunt recomandate pentru indepartarea gelului in exces de langa cuticula sau santul unghial. De-easemenea, aceste freze pot fi utilizate si pentru subtierea varfului unghiilor false, dat fiind faptul ca sunt usor de utilizat si in zonele mai greu accesibile.

Frezele cu varf ascutit este recomandat sa fie folosite cu atentie sporita si cu miscari sigure pentru a nu rani clienta. Precizam insa faptul aceste freze ofera avantajul duratei de viata, a usurintei cu care se folosesc si a confortului pe care il garanteaza.

Capetele in forma cilindrica sau conica reprezinta cea mai buna solutie in ceea ce priveste indepartarea gelului sau acrylului de pe unghie in vederea pregatirii pentru o noua intretinere sau reconstructie. In ceea ce priveste capetele in forma de bila, trunchi de con sau de cilindru scurt, precizam faptul ca acelea se utilizeaza in cazul golurilor de aer de sub unghia falsa, pentru ca ajuta la indepartarea materialului din zona respectiva.

Benzile pila pot fi utilizate atat pe unghia naturala (duritate medie si fina), cat si pentru a indeparta gelul sau acrylul de pe unghie (duritate medie sau dura). Precizam faptul ca acestea sunt de unica folosinta, insa au dezavantajul ca se incalzesc si pot crea o usoara senzatie de disconfort clientei.

Frezele de diamant subtiri insa care au varful rotunjit se folosesc cu scopul de a curata zona de langa cuticula (eponichium); acestea desprinzand pielea moarta si depunerile in exces de pe suprafata unghiei. In ceea ce priveste frezele cilindrice precizam faptul ca acestea se utilizeaza de obicei la subtierea unghiilor ingrosate, insa acestea pot fi utilizate chiar si la curatarea suprafetei unghiei naturale.

Asadar, cea mai indicata solutie ar fi aceea ca inainte de a va alege freze si pile pentru manichiura si pedichiura, sa va informati, pentru a nu alege frezele si pilele care sa nu faca fata cerintelor.

0 Shares
You May Also Like