Atunci cand vrei sa cumperi o ie barbateasca cu siguranta iti aloci ceva timp si pentru documentare. In acest articol iti explicam de ce fiecare ie este un produs unic. Atunci cand vrei sa faci un astfel de cadou, gandeste-te in primul rand la avantajul de a oferi un produs pe care nu il vei mai vedea pe o alta persoana. Fiecare ie comercializata in magazinul online din linkul anterior este cusuta manual iar modelele alese sunt singulare si proprii fiecarei ii.
Daca vrei un model de ie barbateasca superba si usor de integrat in toate tinutele, click aici.
Daca stim sa ascultam ia aceasta ne spune cu siguranta povesti. Femeile foloseau de acum foarte mult timpul ata si acul pentru ca pe panza sa fie scrise povesti. Modelele cusute manual nu sunt doar ornamente, fiind idei si simboluri care pot sa fie citite de catre persoanele care stiu acest limbaj.
In trecut fetele incepeau sa invete sa coasa in jurul varstei de 5 ani. Acestea stateau pe langa bunicile si mamele lor si lucrau de mici alaturi de ele in asa fel incat pentru mai multe generatii semnele cusute, culorile si toate regulile s-au transmis. In toate familiile mamele aveau rolul de a transmite fiicelor si secretele cusaturilor dar si talcul motivelor cusute in timp ce bunicile erau un reper foarte inalt de calitate datorita experientei pe care o acumulau in timp.
Femeile produceau singure in trecut direct acasa tot ce aveau nevoie pentru a isi imbraca familia incepand de la panza si ajungand pana la produsul finit. In jurul casei era cultivat inul si canepa din care ulterior erau facute camasile pentru sarbatori si cele pentru lucru. Camasile de sarbatori erau facute din in recunoscut pentur toate calitatile sale termoizolante si cele de lucru erau facute din panza de canepa care avea rolul de a rezista mai mult de-a lungul timpului. Lana cu ajutorul careia erau cusute a fost mereu in gospodarie iar matasea a ajuns mult mai tarziu.
Bumbacul a ajuns in timpurile moderne. Pregatirea tuturor materialelor precum si teserea lor erau migaloase si necesitau timp si efort motiv pentru care fiecare bucata de panza si ata era chibzuita asa cum se cuvine.
Croiala iei are la baza de fapt, bucati dreptunghiulare de materiale imbinate tinand cont de nevoi si de modul de incretire la gat. Datorita croielilor, nicio bucatica din material nu se risipeste iar camasile se pot adapta in asa fel incat femeile sa devina mame, sa poata alapta si sa isi ajusteze mereu silueta. Camasile era de obicei compuse astfel incat sa se descompuna usor cand era nevoie si partile care se stricau mai repede se puteau inlocui foarte usor.
Cum barbatii aveau un rol de aparare, femeile aveau rolul de a apara familia de tot ce era nevazut cum era deochiul si duhurile necurate de exemplu. Cusaturile care au aparut pe ie au aparut in primul rand in toate zonele vulnerabile cum sunt umarul, gatul, pieptul, incheieturile, gura de la camasa si zonele unde panza se imbina sau se taie.