Telefoane pentru bunici

0 Shares
0
0
0

Vremurile in care ne sunam bunicii pe telefonul fix au apus de mult, majoritatea seniorilor dorind sa se simta conectati astazi cu cei dragi prin intermediul telefonului mobil. Dar care este telefonul ideal pentru bunicii nostri?

Cu siguranta nu cea mai recenta generatie de iPhone, deoarece le-ar putea provoca o stare de anxietate faptul ca se afla in posesia unui telefon ce odata stricat din neatentie ii va costa o avere si va sta mult in service in procesul de reparatie.

Nici un smarphone mai vechi, precum un iPhone 6S nu este cu mult mai bun in acest sens, o schimbare baterie iphone 6s fiind la fel de stresanta pentru ei ca o schimbare baterie iPhone XS.

Putini sunt cei cu adevarat pasionati de tehnologie ce vor sa fie in pas cu tendintele. Majoritatea vor doar sa poata suna si trimite mesaje membrilor familiei pentru a se afla in contact permanent cu ei.

De aceea un telefon clasic le este suficient. Prin relansarea modelelor 3310 si banana phone Nokia ofera telefoanele ideale pentru varsta a treia. Cu o baterie rezistenta, tastatura clasica si interfata usor de utilizat, acestea vor fi adoptate cu usurinta de bunicii nostri.

De asemenea, exista telefoane senior la majoritatea operatorilor de telefonie mobile ce dispun si de un abonament personalizat pentru pensionari.

Acestea au tastele mari, pentru a putea vedea mai usor numarul format, si scrisul marit pe ecran pentru a putea citi cu usurinta informatia, iar abonamentul aferent este unul cu costuri reduse, ce se bazeaza mai ales pe minute pentru convorbiri, internetul si mesajele nefiind la fel de necesare.

Si telefoanele de tip CAT, destinate lucratorilor pe santier pot fi o alegere buna, mai ales in cazul bunicilor aflati la tara, in mediul rurar, ce desfasoara inca activitati agricole sau in aer liber, si doresc sa aiba mereu telefonul asupra lor insa fara a risca sa il deterioreze in timpul acestor activitati.

Astfel scapa de constrangerile telefonului fix, insa nu risca sa isi strice telefonul imediat ce au intrat in posesia lui. Acest tip de telefoane sunt alcatuite din materiale rezistente, fiind adeseori cauciucate la exterior pentru o mai buna rezistenta la impact. Au de asemenea o baterie rezistenta ce nu necesita incarcare frecventa.

Am mentionat deja de doua ori in acest articol rezistenta bateriei deoarece este un criteriu important in alegerea telefonului. Pentru a nu transforma detinerea unui telefon intr-o corvoada bateria trebuie sa fie rezistenta, sa nu necesite incarcare zilnica.

O functie a telefonului ce ar putea fi utila este aceea de radio (de care nu dispun toate modelele senior sau mentionate mai sus), mai ales pentru cei ce desfasoara inca activitati in aer liber si pot astfel incorpora doua dispozitive intr-unul singur.

De asemenea este important ca telefonul sa aiba calculator si calendar daca viitorii utilizatori considera ca vor utiliza functiile in chestiune in loc de alternativa lor clasica.

Cu rabdare si analizand atent piata si nevoile celui sau celor ce vor detine telefonul putem gasi insa cu siguranta modelul ideal.

0 Shares
You May Also Like