Avantajele tehnologiei de diminuare a zgomotului din casti

Avantajele tehnologiei de diminuare a zgomotului din casti

0 Shares
0
0
0

Daca vrei casti bluetooth cu siguranta te intereseaza sa iei unele cu care sa nu fii perturbat de nimeni si nici de zgomotul de fond.

Daca ati participat vreodata la un zbor lung, puteti cunoaste probabil zgomotul puternic al motorului cu reactie de-a lungul calatoriei. Din fericire, introducerea tehnologiei de anulare a zgomotului a permis calatorilor obositi sa isi odihneasca urechile si ochii in zborurile lungi. De asemenea, zborurile zilnice pot folosi anularea zgomotului pentru a regla zgomotul unui tren – plin de oameni in drum spre si de la locul de munca.

Cu toate acestea, in ciuda tuturor avantajelor oferite de anularea zgomotului pentru calatorii si transportul zilnic, exista inca multe idei gresite despre tehnologia de anulare a zgomotului. Unii considera in mod gresit anularea zgomotului este capabila sa atinga tacerea completa, fie ca este la bordul unui tren zgomotos, fie ca mergi pe un santier de constructii. Adevarul este ca nici o casca de anulare a zgomotului, indiferent cat de bun este ratingul, nu va elimina pe deplin sunetele de inalta frecventa, cum ar fi un ciocan sau un copil care tipa. O buna anulare a zgomotului are rolul de a reduce la minimum zgomotul ambiental sau zgomotele de joasa frecventa, cum ar fi zgomotul unui motor cu jet de apa, zgomotul constant al unui tren in miscare sau sunetul colegilor care va inconjoara in timpul zilei de lucru.

Cand faceti cumparaturi pentru o pereche de casti bune de anulare a zgomotului, este important sa intelegeti cu adevarat ce anulare a zgomotului se poate face bine si, pe de alta parte, ceea ce nu este proiectat sa faceti. Deci, hai sa vorbim mai mult despre cum functioneaza anularea zgomotului.

Castile fara zgomot contin un microfon miniatural care observa sunete externe. Analizand zgomotul de fundal, circuitul de anulare a zgomotului ia nota de frecventa si emuleaza un sunet pentru a anula zgomotul. Aceasta “interferenta distructiva” va permite sa va concentrati asupra sunetului pe care doriti sa-l auziti. Cu toate acestea, aceasta tehnologie de reducere a sunetului nu functioneaza la toate frecventele. In timp ce fiecare producator este putin diferit, toate castile de anulare a zgomotului functioneaza pentru a reduce sunetele de frecventa joasa.

Celalalt tip pe care il puteti auzi  este anularea zgomotului pasiv. Aceste casti nu utilizeaza nicio tehnologie electronica de reducere a sunetului si, prin urmare, nu izolati sunetul cu frecventa mai mica. La fel ca si purtarea doapelor sau punerea degetelor in urechi scade abilitatea de a auzi, materialele castilor blocheaza niste valuri sonore. Anularea zgomotului pasiv poate reduce la minimum un sunet de inalta frecventa, totusi acesta va fi amortizat numai in functie de grosimea materialului din casti.

Multe casti active cu anulare a zgomotului au, de asemenea, calitati pasive de anulare a zgomotului, inclusiv multe dintre produsele oferite de Phiaton. Tehnologia activa de anulare a zgomotului de la Phiaton permite reducerea cu pana la 95% a zgomotului de sunete de joasa frecventa in produse precum castile BT 150 NC si castile BT 330 NC. Sistemul BT 330 NC ofera, de asemenea, o anulare a zgomotului pasiv prin densitatea materialelor folosite.

 

 

0 Shares
You May Also Like