Martingale

Sistemul Martingale

0 Shares
0
0
0

Cea mai cunoscuta strategie de pariere din lume este fara indoaiala strategia martingale. Folosita atat in jocurile de pariuri sportive, dar si in altele tipuri de jocuri, precum ruleta, aceasta strategie aduce un castig pe termen mediu, si necesita un buget direct proportional cu suma care se doreste a fi castigata. Acest sistem de pariere a inceput sa fie cunoscut undeva pe la jumatatea secolului 18, intr-o localitate din Franta, si a devenit foarte popular in intreaga lume intr-un timp foarte scurt.

Martingale

Martingale pe intelesul tuturor

La ce se rezuma totusi aceasta strategie. Este vorba de parierea progresiva a unei sume de bani pe o cota de 2, miza dublandu-se dupa fiecare esec, pana la un pariu castigator. Astfel, intr-un final pariul va deveni castigator, singura problema fiind necesitatea bugetului pana la un prag avansat al tipului de pariu. Presupundu-se ca se pleaca cu o miza de 10 RON, ea poate ajuge la un pariu fabulos de 640 RON dupa 6 esecuri consecutive, suma totala pariata pana la cel de-al sase-lea pas fiind de 1270 RON, castigul fiind permanent de doar 10 RON, indiferent de pasul in care se obtine acest castig.

Tipuri de strategii martingale abordate

Foarte multa lume care practica acest sistem, decid sa joace in general cote de 1,1 – 1,3 combinand mai multe meciuri, pentru a obtine un curs final de 2. Astfel ca, jucand cote foarte mici, ele sunt mai sigure si pasii parcursi in acest sistem sunt in general mai putini, castigul venind mai rapid.
O alta categorie de pariori al sistemului martingale, sunt cei care joaca un singur meci, cu o cota de 2. In acest caz, bugetul trebuie sa aiba cel putin 5-6 pasi, pentru a putea recupera in cazul unei serii de esecuri. Totusi pentru pariorii foarte experimentati, orientarea catre un meci cu cota 2 este destul de la indemana.

Strategii martingale adaptate

Mai sunt si alte tipuri de metode derivate din celebrul martingale, desfasurandu-se pe acelasi sistem de pariere progresiva, dar cota fiind diferita. Unul din cele mai intalnite astfel de pariuri este cel la rezultat final X. Pariorul alege o echipa, care intr-un sezon face destul de multe egaluri, si joaca progresiv, dubland de fiecare data miza, pe X final al fiecarui meci jucat de echipa respectiva. In acest caz, castigul este de minim x3 ori suma pariata, cotele finale in cazul meciurilor de fotbal fiind in general de peste 3 la rezultatul final X.

Indiferent de metoda abordata, este foarte important de stiut ca acest tip de pariere necesita foarte multa rabdare. Castigul este unul destul de mic, raportat la sumele pariate in pasi mai avansati ai sistemului. Foarte multi renunta la acest sistem de pariere, neavand rabdare sa duca la final un astfel de tip de pariu, sau pierzandu-si increderea dupa 1-2 esecuri.

0 Shares

Comments are closed.

You May Also Like