Cum functioneaza cotele pariurilor sportive?

Cum functioneaza cotele pariurilor sportive?

0 Shares
0
0
0

Oricine este pasionat de sportul-rege isi doreste sa castige pariuri pe fotbal, insa, acest lucru nu poate fi facut decat daca se investeste pasiune, timp si cunostinte. Astfel de pariuri pe fotbal pot fi facute la casa de pariuri WilliamHill, una dintre cele mai bune case de pariuri online.

In cele ce urmeaza, vom vorbi despre modul in care functioneaza, in general, cotele pariurilor sportive.

Cotele pariurilor sportive ofera pariorilor posibilitatea de a face profit daca acestia reusesc sa ghiceasca rezultatul unui joc sau sa prezica un eveniment ce s-ar putea intampla in timpul unui joc.

Cotele reprezinta un soi de contract financiar intre jucator si casa de pariuri. Cele trei tipuri de cote care pot fi folosite de catre diferitele case de pariuri sunt cunoscute sub numele de cote americane, cote fractionare si cote zecimale. Chiar daca cele trei tipuri de cote arata diferit, acestea functioneaza la fel: plata pentru un pariu castigat este in stransa legatura cu suma de bani pariata si cota.

Casino-urile si casele de pariuri realizeaza profituri atunci cand trebuie sa plateasca mai putin pariorilor decat au incasat de la acestia. Cotele pariurilor sportive sunt stabilite, de obicei, astfel incat casa de pariuri se poate astepta la pariuri egale pe fiecare dintre cele doua echipe, ceea ce-i asigura faptul ca aceasta nu va pierde bani indiferent de care este rezultatul final al evenimentului.

Cotele americane

Una dintre modalitatile cele mai obisnuite de a prezenta cotele, in Statele Unite, este afisarea unui plus (+) sau minus (-) urmate de un numar. Cotele cu un minus reprezinta cati bani trebuie pariati pe o favorita pentru a castiga 100 de dolari, iar cele cu semnul plus in fata arata cati bani se pot castiga daca se pariaza o suta de dolari pe echipa care porneste cu a doua sansa. De exemplu, cota pentru o favorita ar putea fi afisata astfel: -120, ceea ce inseamna ca un parior va trebui sa parieze 120 de dolari pentru a castiga 100 $.

Cota pentru o echipa care porneste cu sansa a doua ar putea avea cota +115, ceea ce inseamna ca pentru 100 de dolari pariati, pariorul va face profit 115 dolari. Intr-un eveniment sportiv precum fotbalul, care are o favorita si o echipa mai putin cotata, numarul afisat pentru favorita este mai mare decat cel al celei mai putin cotate, ceea ce sporeste sansele casei de pariuri de a face profit.

Pariorii trebuie sa fie atenti pentru ca atunci cand sunt folosite cote americane, castigul total pentru un pariu castigat este cu 100 de dolari mai mare decat numarul afisat. De exemplu, daca cineva pariaza 120 de dolari pe o favorita cu cota -120, iar pariul este castigat, acesta va primi 220 de dolari de la casa de pariuri, adica cei 120 de dolari pariati si cei 100 castigati. De asemenea, in cazul in care cineva castiga 100 de dolari pe o cota de +115, acesta va primi un total de 215 dolari, cei 100 de dolari pariati si cei 115 castigati.

0 Shares
You May Also Like