In zilele noastre, magazinele abunda in produse menite sa aduca frumusete, stralucire sau sa ajute la cresterea podoabei capilare, insa, de ce nu alegem varianta cea mai simpla, cea mai naturala si cea mai benefica pentru a avea parte de toate acestea, si anume de ce nu alegem sa folosim acel sapun de casa pentru par, pe care parintii si bunicii nostri il foloseau cu succes.
De ce ar trebui sa folosim sapun de casa pentru par?
Chiar daca producatorii ne ofera diverse produse care ne promit a avea rezultate magice in ceea ce priveste sanatatea parului, fiecare femeie foloseste tot felul de produse naturiste, masti de par sau tratamente din produse naturale, simtind nevoia sa faca o pauza de la acele produse cosmetice care au un continut mare de substante chimice.
Astfel, pe langa toate celelalte produse pe care femeile le prepara, unul dintre cele mai benefice si cu cele mai evidente rezultate, acestea au inceput sa foloseasca sapunul de casa, care curata foarte bine parul, oferindu-i stralucire si eliminand anumite probleme, precum matreata.
Sapunul de casa are un continut scazut de chimicale, de aceea se afla pe lista acelor produse care merita incercate.
Ce trebuie sa ai in vedere cand folosesti sapun de casa?
Exista anumite precautii atunci cand vrei sa utilizezi sapunul de casa, si anume, trebuie sa ai in vedere faptul ca acesta poate usca pielea capului, ducand la agravarea anumitor afectiuni ale scalpului, precum dermatitele sau eczemele.
Utilizat frecvent, sapunul de casa poate usca pielea capului, ducand la aparitia matretii, de aceea este indicat ca acesta sa nu fie folosit in mod frecvent.
Sapunul de casa este mult mai dificil de eliminat din par, fata de samponul din comert si de multe ori poate oferi un aspect gras parului. Pentru aceasta situatie, se recomanda ca la final, parul sa fie clatit cu o solutie formata dintr-un litru de apa si doua linguri de otet.
La inceput, parul pare a fi afectat negativ de sapunul de casa, acesta putand sa se ingrase mult mai repede sau chiar poate avea un aspect uscat, insa toate acestea vor trece de indata ce substantele chimice pe care le contineau produsele din magazine vor fi eliminate.
Cum se prepara sapunul de casa?
Sapunul de casa este pregatit din resturi de grasime si soda caustica, bazandu-se pe reactia care are loc intre o grasime si un hidroxid alcalin.
Modul de obtinere al sapunului de casa este unul extrem de simplu, caci resturile de grasime, soda caustica si apa se pun la foc , amestecand continuu, pentru cateva ore, pana la aparitia procesului de saponificare.
Dupa ce sapunul este gata, acesta se toarna in cutii de lemn, iar daca se doreste ca acesta sa capete un miros parfumat, in interior se adauga diverse plante, precum pelinul, lavanda sau petale de trandafir. De asemenea, daca se doreste, se pot adauga cateva picaturi de colorant, pentru a-i schimba culoarea.
Dupa aproximativ 24 de ore de la turnarea acestuia in cutiile de lemn, acesta poate fi scos, astfel incat sa poata fi portionat si uscat.
1 comment
Este bine de stiut, multumesc mult pentru informatie!
Comments are closed.