De ce cred copiii ca Mos Craciun exista?

De ce cred copiii ca Mos Craciun exista?

0 Shares
0
0
0

Hai sa aflam motivele care ii fac pe copii sa creada ca Mos Craciun exista

De ce Craciunul este o sarbatoare atat de asteptata de noi toti , in special de  catre copii?  Sa fie totul doar despre cei mai frumosi brazi artificiali? Sau Craciunul inseamna mai mult de atat?

Pentru darurile primite, binenteles. Mos Craciun lasa daruri tuturor si asta nu face decat sa ne bucuram.

Mos Craciun- cum imparte daruri

EL zboara  rapid cu o sanie trasa de reni si ofera cadouri tuturor copiilor lumii intr-o singura noapte, intra in case  pe langa cosul de fum cand toata lumea doarme si nimeni nu il vede..

Oare? Asta se intampla ? Asa actioneaza Mos Craciun ?

83% dintre copiii de cinci ani cred in existenta acelui personaj de Craciun si asta a dus la un studiu pentru a analiza modul in care este posibil sa se intample acest lucru. Continua sa citesti si poti iesi din indoieli cu privire la aceasta “ poveste” .

De-a lungul istoriei, a existat convingerea ca copiii sunt oameni total naivi si nu rationali. Astfel, naivitatea a fost investigata de figuri precum asa-numitii psihologi de dezvoltare, care studiaza in profunzime schimbarile psihologice si comportamentale ale fiintei umane de la nastere pana la moarte. Mai exact, pihologii au declarat ca, de regula, copiii ajung sa creada ceea ce le aud din gura oamenilor.

Copiii cred cee ace li se comunica

Cu toate acestea, in ciuda acestei idei ca minorii cred orice li se spune, in ultimii ani au aparut diferite studii care vin sa clarifice faptul ca lucrurile nu stau chiar asa.  Mai exact, psihologii au ajuns sa manifeste ca acesti copii, casi adultii, sunt destul de reflexivi si rationali cu informatiile care le sunt date. Prin urmare, ei ajung sa perceapa mult mai profund orice informatie care le este furnizata.

Odata ce a devenit clar ca minorii nu cred nimic din ceea ce li se spune, vine intrebarea asteptata: atunci, cum este posibil ca ei sa creada ca Mos Craciun exista cu adevarat?

Studiu

Raspunsul la aceasta intrebare a fost dat de un studiu realizat de Universitatea Texas din Austin, condus de Jacqueline D. Woolley (profesor si director al Departamentului de Psihologie al universitatii mentionate mai sus).

Mai exact, aceasta lucrare a ajuns sa expuna faptul ca aceasta credulitate cu privire la aceasta cifra se bazeaza pe trei piloni:

In primul rand, ei cred ca Mos Craciun este cineva real, deoarece acest lucru este spus de adulti si considera ca acei adulti sunt surse bune de informare. Adica au incredere ca stiu despre ce vorbesc si au mai multe cunostinte decat ei, automat dau crezare vorbelor.

In al doilea rand, acestea se bazeaza pe dovezi ca acest caracter exista. Care este aceasta dovada? Ei bine, detalii precum ca laptele pe care il lasa lui Mos Craciun noaptea  sub brad de Craciun artificial si care nu mai este in pahar,  fursecurile si apa pentru reni  care au disparut si chiar  cadourile pe care le-au cerut , acum sunt ale lor. Cine face asta daca nu este Mos Craciun?

0 Shares
You May Also Like