De ce accesorii are nevoie un motocultor?

De ce accesorii are nevoie un motocultor?

0 Shares
0
0
0

Motocultorul este un utilaj de care cu siguranta ai nevoie in cazul in care locuiesti in mediul rural, si te ocupi de agricultura. De exemplu, in cazul in care cultivi diferite legume pentru propriul consum, poti avea nevoie de un motocultor. Exista si posibilitatea de a alege o motosapa, iar mai multe detalii legate de acest subiect vei afla in continuare.

O motosapa este asadar ideal in conditiile in care te ocupi de cultivarea legumelor sau a leguminoaselor pentru propriul consum, si in cazul in care suprafata pe care o folosesti in acest sens nu depaseste 1000 de metri patrati.

Motosapa are rolul de a marunti solul, inainte de a te ocupa de insamantare sau de plantarea rasadurilor. Dupa cum spuneam insa, daca suprafata de teren pe care o detii depaseste 1000 de metri patrati, atunci cu siguranta trebuie sa iti indrepti atentia catre un motocultor.

In ceea ce priveste motocultoarele, acestea sunt utilaje care se folosesc de-asemenea pentru prelucrarea solului, insa poate fi utilizat si pe soluri grele (in comparatie cu motosapele). Un motocultor este ideal pentru a fi utilizat pe suprafete mari de teren.

De la 1000 de metri patrati in sus, iti vei putea desfasura activitatea cu un motocultor. Acesta va face fata cerintelor tale, va putea marunti pamantul la o adancime mai mare in comparatie cu sapa, si va putea sa formeze canale pentru seminte.

Un motocultor poate fi achizitionat alaturi de o multime de accesorii motocultoare, iar in cele ce urmeaza vei descoperi despre ce este vorba.

Asadar, in primul rand atunci cand vrei sa iti alegi motocultorul, trebuie sa iti indrepti atentia si spre un plug pentru arat. Acesta iti va fi util in momentul in care va trebui sa ari in curte sau sa arti suprafata de teren pe care o detii, pentru a putea sa cultivi legumele sau leguminoasele preferate.

Daca de exemplu iti doresti sa te ocupi de cultivarea cartofilor, fara doar si poate, un alt accesoriu care isi va dovedi eficienta este plugul pentru scoaterea cartofilor.

Tot separat poti sa iti alegi si un set roti metalice 30cm pentru motocultor. Iti mai poti alege chiar si o remorca pentru motocultor pe care sa o folosesti de fiecare data cand ai ceva de transportat pe distante scurte (zeci – sute de metri).

In ceea ce priveste alegerea motocultorului, ai la dispozitie mai multe solutii, iar la Rabota poti gasi motocultoare in functie de necesitatile tale. In cazul in care ai nevoie de un motocultor pe care sa il folosesti pentru a lucra suprafete mari de teren, iti poti indrepta atentia spre un astfel de utilaj care este destinat suprafetelor de peste 10.000 – 12.000 de metri patrati.

Un astfel de exemplu este motocultorul Rabota K13, care are 13 CP, un motor euro 5 pe benzina si care poate fi utilizat chiar si pe suprafete de peste 10.000 de metri patrati. Acesta este doar un exemplu insa, pentru ca la Rabota poti descoperi multe motocultoare care destinate utilizarii pe suprafete mari de teren.

Daca in schimb ai de gand sa iti alegi un motocultor pe care sa il folosesti pentru a lucra o suprafata mai mica de teren, trebuie sa stii ca exista motocultoare ideale pentru suprafete de peste 8000 de metri patrati. Acestea au de-asemenea motoare euro 5 pe benzina, dar numarul cailor putere este diferit (de exemplu poti gasi asemenea utilaje care au doar 7 CP).

Asadar, acestea sunt in mare parte detaliile pe care trebuie sa le cunosti despre motocultoare, despre accesoriile lor, si despre situatia in care poti avea nevoie de un motocultor sau cand este mai utila o motosapa.

0 Shares
2 comments

Comments are closed.

You May Also Like