Ce se intampla cu noi atunci cand facem sex?

0 Shares
0
0
0

Iti place sa faci sex? Daca da, trebuie sa stii clar ca nu esti printre singurii oameni carora le place acest gen de activitate. Specialistii sexedu.ro afirma ca sexul este o experienta placuta pentru majoritatea barbatilor si a femeilor. Insa de ce ne ofera astfel de stari de bine aceste momente?

Ce simtitm atunci cand suntem excitati?

Potrivit stiintei, exista  foarte multe lucruri care se intampla in corpul nostru si ne ofera senzatia ca sexul ofera placere.  Aceste senzatii apartin unei serii de stadii fizice si emotionale pe care fiecare le experimenteaza atunci cand face sex sau se simte excitat.

Potrivit expertilor, exista patru stadii prin care corpul nostru trece atunci cand facem sex sau ne provocam singuri placerea, insa fiecare persoana le simte in momente de timp diferite si la intensitati diferite, caci fiecare corp este diferit.

Atunci cand suntem excitati, cei doi parteneri pot experimenta diferite senzatii, printre care:

  • Cresterea tensiunii musculare, a ritmului cardiac si a respiratiei
  • Cresterea fluxului de sange catre organele genitale, ceea ce determina umflarea clitorisului si erectia penisului.
  • Cresterea in volum a sanilor femeilor si a umiditatii din interiorul vaginului
  • Strangerea scrotului si a aparitia secretiilor de lichid lubrifiant in penis.

Ce se intampla cu corpul in timpul orgasmului?

In timpul orgasmului, cei doi parteneri pot simti diferite senzatii, precum:

  • Aparitia contractiilor involuntareale a muschilor
  • Tensiunea arteriala, ritmul cardiac si respiratia ajung la cel mai inalt nivel, la ambii parteneri
  • Aparitia spasmelor musculare in picioare
  • Eliberarea brusca si puternica a tensiunii sexuale
  • Contractia muschior vaginali si contractii ritmice ale uterului
  • Contractii ritmice ale muschilor de la baza penisului, care determina ejacularea spermei

Femeile pot experimenta mai multe orgasme cu stimulare sexuala continua, insa barbatii trebuie sa astepte o perioada de timp pentru a putea avea un altul. Perioada  de asteptare intre orgasme la barbati variaza in functie de fiecare in parte si creste o data cu inaintarea in varsta.

O data atins orgasmul si terminand partida de sex, corpul celor doi parteneri incepe sa isi revina la normal, astfel incat partile umflate si erecte ale corpului revin la dimensiunea si culoarea obisnuita. In acelasi timp, intre cei doi apare un sentiment crescut de bunastare, intimitate si oboseala.

Care este rolul creierului in crearea placerii?

Creierul este propriul centru al placerii in timpul partidelor de sex. Este cunoscut faptul ca apropierea fizica de o alta persoana poate creste nivelul de oxitocina in creier, care poate da senzatia de fericire si siguranta.

Oamenii de stiinta cunosc faptul ca anumite parti ale corpului sunt asociate cu placerea, acestea devenind mult mai active in urma consumului de mancare sau droguri ori atunci cand persoana respectiva are parte de sex.

Atunci cand avem parte de sex, semnalele fizice pe care corpul nostru le simte sunt trimise cu ajutorul nervilor catre creier, iar acesta reactioneaza eliberand anumite substante chimice care ne ajuta sa simtim si mai multa placere.

    Cum poti avea parte de un sex mai bun?

Cea mai buna modalitate de a avea parte de sex mai bun este sa tii intotdeauna cont de ceea  ce iti transmite corpul si creierul.

Este important sa alegi doar parteneri sexuali care iti ofera fericire si implinire, caci este foarte important sa te simti confortabil cu persoana cu care vei face sex.

Alege doar acele pozitii sexuale care iti ofera cea mai multa placere , iar pentru asta trebuie sa iti explorezi corpul si sa stii care sunt acele senzatii care iti ofera cele mai placute senzatii. Pentru aceasta, poti incearca cea mai sanatoasa, sigura si normala modalitate, si anume masturbarea.

De asemenea, este important sa vorbiti cu partenerul despre ceea ce va ofera placere in intimitate si puteti incerca pe rand lucrurile care va plac, atat unuia, cat si celuilalt. Sexul este mult mai interesant si mai placut atunci cand ambii parteneri ajung sa simta placere.

0 Shares
You May Also Like