Cele mai bune uleiuri esenţiale pentru un timp de calitate în familie

0 Shares
0
0
0

În zilele noastre, timpul de calitate cu familia poate fi greu de găsit, chiar și atunci când stăm acasă. Jonglăm cu joburile, cu sarcinile zilnice, activitățile școlare și alte obligații, iar simplul fapt de a sta la cină cu întreaga familie poate fi o provocare.

Iar când reuşim să fim, în sfârșit, împreună, stresul zilei se poate pune în calea conexiunii adevărate. Adăugând câteva uleiuri esențiale în casa dvs. puteți face din timpul petrecut cu familia o experiență mult mai plăcută.

Păstraţi un difuzor în camera principală a casei dvs., astfel încât toată lumea să poată adăuga amestecul preferat de uleiuri ori de câte ori trece pe lângă el. Mai jos sunt evidențiate cele mai bune amestecuri de uleiuri esențiale pe care le puteți adăuga la acest difuzor pentru a îmbunătăți timpul petrecut acasă, cu familia.

Reducerea stresului și anxietății

Stresul de la locul de muncă, temele și rivalitatea între frați pot genera tensiuni mari în casă. Când simțiţi că se apropie o ceartă, difuzaţi un amestec de uleiuri esențiale care pot ajuta pe toată lumea să se relaxeze: lavandă, ylang-ylang, mușețel sau bergamotă sunt toate excelente pentru a reduce stările de stres și anxietate.

Combaterea oboselii

Trezirea copiilor dimineaţa pentru a merge la școală poate fi un proces anevoios. Pentru a-i energiza pe toți cei din gospodărie, începeți să difuzați un amestec de uleiuri de citrice înainte ca alarmele să înceapă să sune. Amestecați uleiuri precum lime, lămâie, portocală dulce și grapefruit.

Curățarea aerului

Starea de curăţenie a casei dvs poate afecta foarte mult modul în care toți membrii familiei interacționează între ei. O atmosferă îmbâxită, dezordine și mirosuri care nu se pot distinge pot înrăutăţi starea de spirit a tuturor. Ştergeţi praful din rafturi, organizați camera de zi, deschideți ferestrele și difuzați un amestec de uleiuri esențiale pentru a crea o atmosferă fresh.

Sărbătorirea anotimpurilor

Există ceva cu adevărat încântător atunci când intri în casă în timpul sărbătorilor de iarnă și simți mirosurile de scorțișoară și pin. Sezonul sărbătorilor pare să fie perioada din an în care cele mai multe lumânări sunt arse și mirosurile familiare ale iernii – pin, scorțișoară și mentă – pătrund în aer. Aceeași senzație de căldură poate fi recreată în toate anotimpurile anului.

Iarna: uleiuri esențiale difuze, cum ar fi menta, frunza de scorțișoară, cuișoare, piper negru, tămâie, molid negru, brad Douglas și lemn de cedru.

Primăvara: concentrați-vă pe aromele florale precum lavandă, mușcate, mușețel, iasomie și ylang-ylang.

Vara: difuzaţi mirosurile proaspete, înălțătoare de busuioc, salvie, chiparos, melisa și neroli.

Toamna: concentrați-vă mai mult pe aromele calde și picante de ghimbir, paciuli, lemn de santal, smirnă și balsam peruvian.

Gând de încheiere

Pentru a reuni cu adevărat familia, amestecați uleiurile esențiale pentru a vă crea propriile parfumuri unice. Rugați-i pe fiecare să-și creeze propriul amestec unic de uleiuri în funcție de preferințele sale.

Vă recomandăm family essentials kit de la doTERRA – pachetul pentru o familie sanatoasă. Acest kit conţine tot ceea ce are nevoie o familie pentru a menţine sau reface starea de bine şi de sănătate: 10 uleiuri esențiale de 5 ml, cele mai frecvent utilizate într-o familie.

0 Shares
You May Also Like