Diferenta dintre un calculator refurbished si unul nou

Diferenta dintre un calculator refurbished si unul nou

0 Shares
0
0
0

Atunci cand oamenii vad scris undeva „calculatoare refurbished”, reactia lor imediata este sa fuga de ele ca si cum ar fugi de ciuma, fara a sti care este diferenta dintre un calculator refurbished si unul nou.

Uneori, oamenii confunda calculatoarele refurbished cu cele second-hand. Exista o diferenta mare intre cele doua. Daca ignorati un dispozitiv refurbished s-ar putea sa pierdeti oportunitatea de a realiza o afacere grozava.

Cumpararea de material refurbished nu este acelasi lucru cu obtinerea a ceva la mana a doua. Haideti sa examinam diferenta dintre un calculator refurbished si unul nou si sa ne deschidem mintea catre informatii noi si concise legate de procesul de reconditionare.

Ce este un calculator refurbished?
Orice lucru care prezinta eticheta „refurbished” inseamna ca a fost returnat intr-o anumita perioada de timp de catre client distribuitorului. Distribuitorul reasambleaza produsul si il trimite catre un raft special dedicat materialelor refurbished.

Acesta nu trebuie confundat cu un produs „folosit”. Orice lucru descris ca „folosit” inseamna ca a fost in posesia unui client pentru o lunga perioada de timp. De cele mai multe ori, produsele refurbished nu sunt nici macar deschise, fiind returnate din cauza unor erori de tranzactie. Sa spunem ca un tip apasa pe butonul de comanda de doua ori atunci cand vrea sa cumpere un hard-disk de 400 de GB.

Primeste doua astfel de echipamente si returneaza unul dintre ele pentru ca nu are nevoie de el. Acesta este momentul in care incepe procesul de reconditionare.

Magazinul nu are de ales decat sa vanda produsul cu eticheta refurbished sau resigilat, din moment ce acesta a fost deja comandat, reducand astfel pretul produsului. Reducerea poate fi o suma mica, fata de cat a costat inainte sau una semnificativa, totul depinzand de cat de multe zile a stat produsul la client.

Lucrurile se complica: reconditionare de producator vs. reconditionare de magazin
Un calculator reconditionat de un magazin este pur si simplu o unitate care nu a fost retrimisa la producator pentru reambalare. Acest lucru inseamna ca magazinul are motive sa creada ca produsul nu a fost deteriorat in niciun fel.

Magazinul vinde produsul la un pret mai mic, cu o garantie de o durata mai scurta, de obicei, intre 30 si 90 de zile.

Un calculator reconditionat de catre producator este unul care a fost trimis inapoi la producator pentru inspectia de control al calitatii inainte de reambalare. In acest caz, calcularorul va fi vandut cu o garantie de durata lunga, daca nu chiar completa.

Garantiile ar putea depasi chiar un an in cazul in care producatorul reconditioneaza produsul. Acesta este pariul cel mai sigur si ofera o afacere semnificativ mai buna decat un PC nou.

Prin urmare, de ce sa nu cumparam unul nou?
Ei bine, puteti cumpara un calculator nou. Acesta este cel mai sigur mod de a va asigura ca obtineti un produs care merita banii si care nu a fost livrat si manipulat de prea multe ori.

0 Shares
1 comment

Comments are closed.

You May Also Like