Factorii de impact ai ratelor asigurarilor auto

Factorii de impact ai ratelor asigurarilor auto

0 Shares
0
0
0

Cu totii stim, in special cei dintre noi care sunt soferi, cat de important este sa gasim un rca auto ieftin. De aceea, cei interesati de achizitionarea unui rca auto ieftin sunt sfatuiti sa arunce o privire pe Rcautoieftin.ro.

In cele ce urmeaza, vom vorbi despre care sunt factorii care influenteaza costurile unei asigurari auto.

In plus fata de optiunile specifice de asigurare pe care le selectati, alti factori care afecteaza costurile sau ratele asigurarii auto sunt:

Deductibilele – aceasta este suma de bani pe care o platiti din propriul buzunar atunci cand sunteti implicati intr-un accident. Cu cat aceste deductibile sunt mai mari, cu atat costul asigurarii este mai mic. In general, deductibilele de cel putin 500 de dolari merita avute in vedere, intrucat daunele provocate automobilului, care sunt mai mici de 500 de dolari pot fi, de cele mai multe ori, platite fara depunere unei cereri de asigurare.

Varsta – soferii tineri sau cei mai putin experimentati au parte de costuri de asigurare mai ridicate.

Sexul – in general, barbatii au parte de rate mai mari decat femeile.

Factorul demografic – oamenii care locuiesc in zone in care rata criminalitatii este ridicata platesc costuri mai mari pentru o asigurare auto decat cei care locuiesc in zone linistite si lipsite de riscuri.

Reclamatiile – soferii predispusi la accidente trebuie sa plateasca mai mult. Daca doriti sa pastrati costurile asigurarii cat mai reduse, atunci trebuie sa va feriti de reclamatii, puncte de amenda s.a.m.d.

Incalcarea regulilor in trafic – viteza si alte incalcari ale regulilor in trafic au un impact negativ asupra costului asigurarii auto. Trebuie sa respectati legea pentru a putea avea parte de mentinerea costurilor asigurarii la minimum.

Alegerea autovehiculului – automobilele sport sunt mai costisitoare atunci cand vine vorba de asigurarea auto, cu atat mai mult, automobilele scumpe si foarte scumpe. A verifica ofertele de asigurare auto inainte de a va cumpara o masina noua poate fi o strategie extrem de inteligenta, care va poate ajuta sa economisiti bani frumosi.

Obiceiurile de conducere – numarul de kilometri pe care ii parcurgeti, indiferent daca folositi masina sau nu atunci cand mergeti la lucru si distanta dintre casa si locul de munca, toate acestea joaca un rol esential in determinarea costurilor asigurarii auto.

Sistemele de descurajare a furturilor – daca detineti o alarma pentru masina dumneavoastra, veti plati mai putin atunci cand va asigurati automobilul.

Dispozitivele de siguranta – airbag-urile si ABS-urile lucreaza impreuna in favoarea dumneavoastra prin mentinerea in siguranta a automobilului si prin scaderea costurilor de asigurare.

Polite multiple – daca detineti mai mult de o masina sau aveti asigurare de inchiriere, nu uitati ca multe dintre companiile de asigurari ofera reduceri bazate pe numarul de polite pe care le aveti la ele.

Planul de plata – unele companii de asigurari ofera reduceri bazate pe planul de plata. A plati costul intregii polite o data, in loc sa il platiti in rate, poate duce la o reducere semnificativa din partea companiei.

0 Shares
You May Also Like