Despre caini mari si mici

Despre caini mari si mici

0 Shares
0
0
0

Cainii, de orice talie ar fi ei, ajung la un moment dat la maturitate. Ajung la varsta la care se pot numi “caini adulti” iar nevoile li se schimba implicit.

Au nevoie de ingrijire mai multa, de o hrana mai speciala, Acana Adult Dog, de o lesa mai zdravana. Ei cresc sub ochii nostri si nu ne vine sa credem ca nu demult erau puiuti, s-ar fi jucat oricand si aveau toata energia din lume.

Exista unele lucruri foarte interesante despre catei, pe care probabil nimeni nu le stia si de care putini au avut habar. Asa cum fiecare fiinta are trasaturile sale specifice, si acest animal de o inteligenta rara prezinta unele aspecte interesante.

1. Cainii vad alb negru – fals. Desi pentru mult timp oamenii au trait cu aceasta impresie, adevarul este ca un caine distinge culorile aproape la fel de vii precum le disting oamenii
2. Oamenii au glande sudoripare pe toata pielea. Numarul acestora se situeaza intre 2 si 5 milioane. Cainii au astfel de glande numai in pernitele situate la baza picioarelor.
3. Un caine care are varsta de un an este la fel de matur din punct de vedere psihic precum un copil de 15 ani.
4. Obezitatea este problema numarul unu de sanatate in randul cainilor. Cel mai probabil acest lucru se intampla datorita mancarii foarte procesate si cu foarte multi aditivi.
5. Nasul unui caine este unic si ar putea fi folosit precum amprentele de la degetele oamenilor. Daca te intrebi de ce nasul cainilor este mai tot timpul umed, atunci trebuie sa stii ca acesta secreta un strat subtire de mucoasa folosit pentru absorbirea mirosului. Vei observa ca dupa ce adulmeca un miros, cainii isi vor linge nasul pentru a izola o mostra și pentru a tine mai bine minte ceea ce au mirosit.
6. Si cateii viseaza. Acest lucru poate fi observat de foarte multe ori daca te uiti cu atentie la animalul de companie.
7. Cei mai inteligenti caini din lume apartin raselor Border Collie si Golden Retriever.
8. Toti cainii sunt identici din punct de vedere anatomic astfel ca au 321 oase si 42 dinti. Atunci cand sunt mici au numai 28 de dinti.
9. Puii de dalmatian se nasc complet albi si abia in timp ce cresc incep sa le apara celebrele pete negre.

Cu siguranta nu ai auzit de unele dintre aceste afirmatii! Prezinta-le si celorlalti prieteni ai tai, care sunt si ei iubitori de animale. Ai grija de catelul sau cateii tai adulti!

0 Shares
You May Also Like