Despre smart lighting si unele dezavantaje ale acestei tehnologii

0 Shares
0
0
0

Pentru inceput, dorim sa spunem ca o parte din perspectiva noastra in acest articol, se poate baza pe situatii particulare si poate sa nu se aplice la toate aplicatiile diferite de Smart Lighting si modurile in care aceasta tehnologie poate fi utilizata in ziua de astazi. Vrei panou led 600×600? Intra pe Rr-Led.ro.

“Lumina inteligenta” reprezinta enorm in momentul de fata, pentru dezvoltarea domeniului iluminarii. Unul dintre motive este faptul ca exista intotdeauna ceva nou pe aceasta piata emergenta.

In acest articol, am dori sa vorbim despre unele situatii incomode care ar putea fi asociate sau cauzate de iluminarea inteligenta. Intotdeauna vorbim despre beneficiile Smart Lighting, dar aceasta afacere noua a fost destul de perturbatoare pentru lumea traditionala a iluminatului.

Exista atat de multe beneficii care se ne atraga spre Smart Lighting in aceste zile, dar si cateva dezvantaje pe care multi dintre noi nu le cunosc. Unul dintre cele mai mari beneficii este ca va spori si mai mult economiile de energie, daca veti cupla Smart Ligthing-ul cu iluminarea LED. Cu toate astea, probabilitatea ca utilizatorii finali sa foloseasca smart lighting este destul de scazuta, atunci cand acestia au instalat deja un sistem de iluminare cu LED-uri.

Adevarul trist al acestei ipoteze, este ca beneficiul de economisire a energiei de iluminare inteligenta, este realizat numai atunci cand este cuplat cu iluminarea LED – in prima etapa de instalare, atunci cand se inlocuiesc tehnologiile existente cum ar fi HID-urile. Deci, cu alte cuvinte, daca un utilizator final a trecut recent la iluminarea cu LED-uri in proiectul lui de interior sau exterior, probabilitatea ca acesta sa adauge mai tarziu controale inteligente la sistemul lor de iluminare, scade.

Privind doar la economiile de energie de la sistemul de iluminare inteligent, nu ne face sa le adoptam imediat. Din punct de vedere al penetrarii, Smart Lighting a beneficiat de o adoptare ridicata in aplicatiile de lumina stradala in aer liber.

Cu toate acestea, administratiile marilor orase ne spun ca economiile de energie nu reprezinta intotdeauna cel mai evident motiv  pentru a instala sisteme de smart lighting, din moment ce factura de energie pentru luminile stradale se bazeaza inca pe politici tarifare fixe si nu pe consumul real de energie.

Este vorba de fapt despre avantajele auxiliare, cum ar fi reducerea costurilor de intretinere, gestionarea activelor si economiile viitoare de energie, care combina deciziile de instalare a sistemelor Connected / Smart LED Street Light. Cu toate acestea, exista aplicatii in care sistemele inteligente de iluminare au putut inregistra economii reale de energie, cum ar fi in cazul aplicatiilor de mare capacitate, atunci cand tehnologia actuala a fost bazata pe HID.

Pentru a calcula economiile de energie, analistul / inginerul trebuie sa noteze in mod minutios caracteristicile noii tehnologii existente si apoi in functie de proiect, sa modeleze cladirea / instalatia care a trecut prin noul upgrade. Prin integrarea Smart Lighting cu o anumita cladire, intregul sistem de iluminare, unitatea HVAC si alte echipamente de constructie, ar putea fi monitorizate direct si evaluate rapid.

 

0 Shares
You May Also Like