Ce teste trebuie facute inainte de achizitia unei masini rulate?

Ce teste trebuie facute inainte de achizitia unei masini rulate?

0 Shares
0
0
0

Multi romani cauta sa isi achizitioneze un autoturism nou. Avand in vedere ca pretul acestuia poate varia extrem de mult de la 9-10 mii de euro pana la sume uriase cu 5-6 zerouri, practic si mai multi romani se decid sa isi achizitioneze un autoturism second hand.

De cele mai multe ori cei care intentioneaza achizitionarea unui astfel de autoturism trebuie sa stie ca aceasta implica de foarte multe ori costuri ne luate in calcul. Pentru a se reduce riscurile la care sunt expuse persoanele care cumpara masini rulate dealerii auto recomanda testarea autoturismelor in service-uri agreate de dealerii autorizati.

Piata auto de autoturisme rulate este in crestere in schimb cea de masini noi este in continua scadere. De cele mai multe ori o masina rulata ascunde multe cheltuieli imprevizibile, care totusi pot fi descoperite la un dealer autorizat. Dealeri precum Chevrolet, Ford, Opel, Toyota, etc. fac numeroase recomandari.

In primul rand, trebuie evitata cumpararea unei masini din targuri auto sau a unei masini aduse de afara fara sa se faca o diagnoza completa la un service autorizat de dealer. In al doilea rand verificarea documentelor si a istoricului masinii, dar si o serie de alte teste, care sunt disponibile in service-uri.

Ce teste se fac de regula asupra unei masini rulate, in service poate sa va lamureasca diagnoza auto? De exemplu, Chevrolet recomanda cateva teste importante, efectuate in reteaua de dealeri a marcii.

Dintre acestea trebuie amintite diagnoza computerizata care include si verificarea km real, testarea mecanica (motor, frane), uzura anvelope,  testarea electrica, verificare tinichigerie (masina poate avea elemente revopsite), daca este este afectata structura de rezistenta (lonjeroane, punte).

Un element important este si verificarea documentelor autoturismelor. Este important de stiut daca autoturismul a fost detinut de mai multe persoane si daca documentele acestuia sunt in regula. Dacia se axeaza pe vanzarea de vehicule noi, astfel ca o verificare a unei masini rulate, intr-un service autorizat, nu reprezinta practic activitatea principala a dealerilor.

In schimb, dealerii unor marci cunoscute cum ar fi Ford, Opel, Toyota sau Porsche Romania recomanda tuturor celor care vor sa achizitioneze o masina rulata sa apeleze la un service autorizat. In situatia dealerilor Ford serviciile de testare includ absolut tot ce poate tine de un autoturism: mecanica, electrica, electronica, istoric, reparatii in garantie, campanii service active, eventuale actiuni de recall, etc.

Pentru clientii cu modele de masini mai vechi de 4-5 ani, Opel ofera pachete de servicii aftersales. Clientii care achizitioneaza un autoturism Toyota prin serviciul buy-back au parte de verificare gratuita a autoturismului.

In concluzie, indiferent de marca pe care ati ales-o, este obligatoriu sa se apeleze la un dealer autorizat, care are in oferta sa si servicii de testare a masinilor rulate. Pe piata auto din Romania exista foarte multe oferte de acest gen deoarece importurile de autoturisme second hand sunt foarte numeroase.

Aceste oferte pot fi consultate pe site-urile oficiale sau la reprezentantele dealerilor auto. Nu trebuie sa evitati aceste servicii de testare pentru ca veti regreta mai tarziu.

0 Shares
You May Also Like