Ce diferente exista intre un motocultor si o motosapa?

Ce diferente exista intre un motocultor si o motosapa?

0 Shares
0
0
0

In cazul in care intentionati sa va ocupati de cultivarea legumelor sau a cerealelor in gradina pe care o detineti, cu siguranta aveti nevoie de un utilaj pe care sa il folositi pentru a va usura munca.

In acest sens, fie va indreptati atentia spre un motocultor, fie alegeti sa folositi o motosapa. Intre cele doua categorii de utilaje exista unele diferente importante pe care trebuie sa le cunoasteti, iar acest articol va ajuta sa aflati diferentele dintre ele si sa faceti intr-un final cea mai buna alegere.

Asadar, vom incepe sa discutam mai intai de toate despre motosape, care sunt utilaje care au dimensiunile mai mici in comparatie cu motocultoarele. De-asemenea, motosapele sunt si mai putin puternice in comparatie cu motocultoarele.

Motosapele sunt echipamente care au rolul de a marunti solul, si de a ara pamantul moale in anumite situatii. O asemenea unealta are in dotare un motor in 4 timpi, care are un consum redus de combustibil.

Se poate folosi cu succes o motosapa pentru maruntirea solului si pentru a ara in gradini de maxim 1500 de metri patrati. O motosapa poate fi utilizata pentru a lucra intr-o gradina, in sere sau in solarii.

Important de mentionat in legatura cu motosape, este faptul ca ii pot fi adaugate diferite accesorii pentru a va putea ajuta sa va faceti fara probleme treaba. Unei motosape ii poate fi atasata chiar si o remorca.

Ingrijirea motosapei este este simplam nu trebuie sa fiti specialisti in acest sens, dar trebuie sa va asigurati ca verificati filtrul de aer si ambreiajul acesteia periodic. Ambreiajul este foarte important, asa ca asigurati-va ca il reglati periodic pentru a va oferi un cuplu maxim.

Cat despre ulei, asigurati-va ca il folositi doar pe cel recomandat de catre producator, in manualul de utilizare al utilajului.

In ceea ce priveste motocultoarele, acestea sunt utilaje care au dimensiunile mai mari decat motosapele, iar aceasta este prima diferenta semnificativa.

Apoi, trebuie facuta precizarea ca daca motosapele dupa cum spuneam, se pot utiliza pana la suprafete de 1500 de metri patrati, incepand de la suprafete de 1000 de metri patrati, puteti utiliza si motocultorul.

Acesta poate fi utilizat chiar si pe suprafete de 15.000 de metri patrati, sau chiar si pe suprafete mai mari. Deci este evident din acest punct de vedere, cand trebuie sa alegeti o motosapa, si cand trebuie sa optati pentru un motocultor.

Motocultorul poate fi utilizat si pe sol tare, si pe sol cu textura moale sau pietroasa, si nu numai, iar aici motocultorul are un nou avantaj in fata motosapei.

Unui motocultor ii pot fi atasate diferite accesorii care sa va ajute sa va usurati considerabil munca, astfel ca incepand de la freza de pamant, bara de cosire sau sapa pentru cartofi, ii puteti atasa o multime de accesorii.

Cand alegeti un motocultor Rabota, puteti alege alatur de acesta si alte accesorii precum presa de balotat, plug simplu sau reversibil, remorca rabatabila, semanatoare, lama de zapada, grebla pentru fan, iar exemplele pot continua.

Cand alegeti un motocultor Rabota k10, care are motorul euro 5 pe benzima si 10 CP; asigurati-va ca il ingrijiti conform cerintelor producatorului, iar utilajul va avea o durata de viata indelungata.

Nu trebuie sa fiti specialisti in ingrijire motocultoarelor. Trebuie doar sa verificati periodic ambreiajul acestuia si filtrul de ulei, si sa va asigurati ca folositi doar ulei care a fost mentionat in manualul de utilizare al utilajului, de catre producator. Daca tineti cont de toate acestea, cu siguranta durata de viata a motocultorului dvs. Rabota k10 va fi una indelungata, iar utilajul isi va indeplini cu succes sarcinile atribuite.

0 Shares
You May Also Like