Caracteristici de bază ale ceasurilor inteligente
Caracteristici de bază ale ceasurilor inteligente

Caracteristici de bază ale ceasurilor inteligente

0 Shares
0
0
0

Dacă vrei să fii în pas cu moda din toate punctele de vedere, nu îți rămâne decât să alegi și un ceas inteligent, binecunoscutul „smartwatch”, pe care să îl porți la mână zi de zi pentru un plus de beneficii, dar și pentru un aspect modern. Iată care sunt caracteristicile de bază ale ceasurilor inteligente și cum poți face cea mai bună alegere în acest sens.

Ce fel de ceasuri inteligente există pe piață?

Ceasurile de tip smartwatch care există pe piață se diferențiază atât în funcție de modul în care se conectează la dispozitivele inteligente, cât și în funcție de modul de sincronizare, respectiv de funcțiile diverse pe care le au. Cea mai mare parte a dispozitivelor de acest fel este reprezentată de smartwatch-uri care se conectează, cu ajutorul tehnologiei Bluetooth sau chiar a celei Wi-Fi, la un smartphone, comportându-se astfel ca un dispozitiv aflat în extensia acestuia din urmă.

Diverse funcții ale telefonului inteligent vor fi astfel preluate de ceasul inteligent, având astfel ocazia de a le avea la îndemână în fiecare secundă.

Pe lângă ceasuri inteligente, există și categoria brățărilor conectate, însă acestea sunt utilizate mai ales în desfășurarea activităților sportive, fie nu sunt prevăzute cu un ecran, fie acesta este foarte mic, însă durata de viață a bateriei este una extrem de crescută. Date fiind rezultatele pe care le oferă utilizatorilor, aceste brățări conectate sunt văzute și prevăzute cu senzori de performanță și sunt utilizate cu precădere în desfășurarea activitățile fizice.

În ceea ce privește sistemele de operare care rulează pe aceste smartwatch-uri, este vorba despre Android Wear, un sistem de operare derivat din Android, Watch OS – sistemul de operare Apple, respectiv Tizen OS – bazat pe sistemul de operare Linux.

De ce să ții cont când alegi un smartwatch?

Primul lucru de care trebuie să ții cont atunci când alegi smartwatch-ul potrivit este cel legat de funcționalitatea pe care o are, respectiv de funcțiile cu care este acesta prevăzut. Smartwatch-urile sunt prevăzute cu diverși senzori, fiecare model fiind diferit din acest punct de vedere, iar acest lucru permite fie monitorizarea unor caracteristici medicale în timp real, fie analiza somnului sau varietatea ciclurilor, durata lor ș.a.

Mai mult decât atât, smartwatch-urile pot fi conectate la smartphone-ul pe care îl ai, iar în acest fel poți beneficia de diverse funcții ale acestuia într-un mod mult mai ușor. Poți vedea notificări primite pe telefon accesând smartwatch-ul, poți vedea mesajele SMS sau pe cele de pe WhatsApp, poți primi și efectua apeluri, poți consulta calendarul de pe telefon etc.

 De asemenea, ai posibilitatea de a utiliza funcțiile GPS, dar și de a plăti contactless cu ajutorul funcției de înregistrare a unor carduri pentru plăți virtuale. Unul dintre modelele de smartwatch-uri moderne și în același timp cu funcții avansate este ceas SmartWatch Garett Men 5s Black Leather, una dintre cele mai bune alegeri pe care le poți face.

De asemenea, atunci când alegi smartwatch-ul potrivit, ține cont de design-ul pe care îl are acesta, de etanșeitatea sa, de autonomia bateriei, precum și de modul de proiectare a imaginii și textului.

0 Shares
1 comment

Comments are closed.

You May Also Like