Ce fel de revizii se fac la apartament iarna

Ce fel de revizii se fac la apartament iarna?

0 Shares
0
0
0

Fie ca locuiesti la casa, fie ca locuiesti la bloc, pregatirile pentru iarna nu mai sunt de foarte mult timp doar despre hainele groase pe care le scoateti din dulapuri ci implica si pregatirea casei pentru temperaturile pe minus.

Instalatia termica este cea supusa iarna la testul grigului, astfel ca va trebui sa faci fata asprimii acestui anotimp fara foarte mari batai de cap. Foarte des, pregatirile incep vara sau toamna, cand vremea este inca blanda, dar sunt si persoane care se ocupa de revizii in noiembrie.

Revizii instalatii termice

Orice instalatie termica are mai multe componente asa cum sunt centralele termice sau caloriferele care vor avea nevoie de revizii. Cel mai important motiv pentru acest proces este aparitia uzurii si a pericolelor care pot sa apara ca urmare a unor piese ce nu functioneaza bine, sau care functioneaza ineficient.

Pentru ca centrala este un echipament care ar eo anumita garantie de functionare, va trebui sa faca fata in mod efiicent temperaturilor joase din iarna. Acest lucru duce la degradarea treptata si piesele sale se uzeaza, determinand defectiuni sau erori care necesita interventii.

Verificarea instalatiilor din baie

Un alt aspect important este verificarea instalatiilor din baie. Este foarte neplacut sa ai nevoie de desfundare wc in miezul iernii, atunci cand tevile sunt reci si este greu sa ajungi la canalizare. Prin urmare, toate instalatiile din baie ar trebui sa fie verificate inainte.

Verificarea starii peretilor si repararea lor

Este important ca peretii sa fie in stare buna inainte de sezonul rece, altfel, daca te ocupi de zugraveli interioareiarna este posibil sa ai ceva de asteptat pana cand se va usca vopseaua pe pereti. Daca este vorba si despre tencuieli interioare, cu atat mai mare va fi timpul pana cand se usuca materialele.

Verificari ale instalatiei de curent electric

Cu siguranta nu iti doresti o pana de curent iarna pentru ca asta ar insemna si oprirea centralei electrice dar si probleme considerabile cu frigul. Prin urmare, atunci cand vrei sa te ocupi de montare tablou electric asigura-te ca faci asta inainte de a veni sezonul rece.

Uneori, mai ales in cazul instalatiilor vechi, este foarte posibil ca atunci cand schimbi tabloul sa apara probleme neprevazute si sa fie necesara intreruperea curentului cateva ore sau chiar o zi. Daca asta se intampla vara nu vei avea o problema, insa iarna daca nu ai curent, in cele mai multe cazuri nu vei putea folosi nicio sursa de incalzire.

Verificarea caloriferelor

Si caloriferele trebuie sa fie verificate pentru ca in cazul in care sunt infundate vei avea unele dintre cele mai neplacute surprize posibile atunci cand descoperi ca nu se incalzesc complet.

Poti incerca sa le aerisesti singur, sau poti apela la un specialist care va sti exact ce sa faca pentru a nu le strica. Atunci cand caloriferele sunt ferificate corect nu vei intampina nicio problema cu ele iarna si se vor incalzi toti elementii astfel incat sa te bucuri de confort in casa ta.

0 Shares
1 comment

Comments are closed.

You May Also Like