Un spital din Botosani a devenit centru de pregatire pentru medicii rezidenti. Citeste Botosaneanul

0 Shares
0
0
0

Se pare ca atunci cand mai citim presa, mai descoperim si lucruri bune. Adevarul este ca in ultima vreme nu dam decat peste titluri socante si stiri negative care ne cam limiteaza in a mai citi presa. Insa nu trebuie sa bagam toate trusturile in aceeasi oala.

Spre exemplu botosaneanul.ro vine cu stiri interesante si de interes nu doar pentru publicul restrans, chiar daca este un ziar local.

Iar atunci cand vorbim despre sanatate, ar trebui sa ne priveasca pe toti, avand in vedere ca domeniul medical din Romania are de suferit in utima vreme.

Citim deci, ca incepand cu data de 4 ianuarie a.c., Spitalul Judetean de Urgenta “Mavromati” a devenit centru pentru derularea programelor de rezidentiat in nu mai putin de 24 de specialitati. Altfel spus, este o realizare destul de mare.

Pentru ca acest obiect sa se poata realiza, reprezentantii spitalului au depus la Ministerul Sanatatii documentatia necesara pentru a dovedi existenta resurselor umane, a infrastructurii cat si altor dotari astfel incat sa se poata forma viitorii specialisti, asa cum descoperim de la stirile de Botosani

Asta inseamna ca avizul pentru derularea programelor in cele 24 de specialitati va da dreptul medicilor rezidenti sa efectueze strategii de formare profesionala, nu doar in centrele universitare ci si in spital.

Prin programele de rezidentiat se afla si urmatoarele specializari: anatomie patologica, boli infectioase, cardiologie, terapie intensiva, anestezie, pediatrie, urologie etc.

Ce mai putem citi in ziarul Botosaneanul

Gasim aici rubrici interesante si destul de vaste ce ne pot oferi informatiile care ne intereseaza. Astfel ca putem citi stiri din rubrica de invatamant, politica, social, administrativ, imobiliare, servicii secrete, dar putem urmari de asemenea si reportaje sau interviuri.

Botosaneanul este mai degraba un ziar de investigatii jurnalistice ce ne ofera informatii bine verificate inainte de a fi publicate pentru public.

Cea mai mare gradina publica din Botosani se extinde in acest an

La inceputul anului 2022 s-a semnat contractul pentru extinderea Parcului Eminescu ce va avea o pista de alergare, cismele si banci inteligente.

Astfel ca va fi amenajata o noua zona de recreere in Botosani, de care populatia se va putea bucura in timpul liber.

Banii pentru modernizare au fost oferiti de catre Uniunea Europeana prin Programul Operational Regional, respectiv “Sprijinirea dezvoltarii urbane durabile prin realizarea de activitati destinate imbunatatirii mediului urban”.

In trustul de presa Botosaneanul mai citim si faptul ca zona va avea si un sistem de irigatii pentru spatiile verzi, dar si o fantana arteziana cat si cismele cu apa potabila.

Nu vor lipsi de asemenea si sistemele de supraveghere video, pentru a se evita cat mai mult cu putinta distrugerea noilor echipamente.

O veste care bucura pe toti botosanenii, insa vor de asemenea sa vada si daca se pune in practica acest proiect despre care se tot vorbeste de 2 ani de zile.

Asadar, pentru cei care doresc sa se informeze zilnic despre noutati, poti citi presa online Botosaneanul.

0 Shares
2 comments

Comments are closed.

You May Also Like