trickle-chargere

Incarcatoarele trickle – usb si echipamentul de verificare pentru baterii universale

0 Shares
0
0
0

Un incarcator de tip trickle este in general low-current (intre 4 si 1500 mA). Acesta este folosit in general pentru incarcarea bateriilor de capacitate relativ scazuta (2-30 Ah).

Tipul acesta de incarcator este folosit si pentru mentinerea in functiune a bateriilor de capacitate mare (> 30 Ah) folosite in general la automobile, barci sau alte vehicule.

La acumulatorii de mare capacitate, curentul livrat de incarcator este suficient doar pentru a asigura mentenanta sau ultimul stagiu al incarcarii ( la trickle-chargere).

Depinzand de tehnologia incarcatorului, acesta poate fi lasat conectat la baterie, un timp nedefinit.

Unele incarcatoare de baterii pot fi lasate conectate la acestea fara a afecta cu nimic functionarea sau durata de viata a bateriei.

Incarcatoarele usb universale si echipamentele de analizare.

Cele mai sofisticate tipuri sunt folosite la aplicatiile critice (militare sau in aeronautica, la vase de mare tonaj, etc.).
Aceste incarcatoare inteligente de tip heavy-duty sunt cele mai rezistente de pe piata si pot fi programate in moduri complexe, cu cicluri diferite de incarcare ale bateriilor, specificate de catre producatorii acestora.

Cele mai bune sunt cele universale (adica pot incarca toate tipurile de baterii) si includ testere automate de capacitate si analizor pentru restul functiilor. Din moment ce Universal Serial Bus (arhicunoscutul USB), asigura o putere de 5 volti, este posibila folosirea unui cablu usb, pentru conectarea unui device la o sursa de putere.

Produsele ce se bazeaza pe acest tip de abordare, includ incarcatoarele pentru telefoane mobile sau smartphone-uri, pentru audio-playerele portabile si pentru tablete. Acestea sunt compatibile 100% cu standardele usb de la 1.0 pana la 3.0 (cel actual).

Incarcatoarele solare portabile, obtin energia de la lumina Soarelui dar pot de asemenea (depinzand de tehnologia folosita) sa fie folosite si in conditii de lumina scazuta (cand cerul este innorat) pentru diferite aplicatii.

Aceste incarcatoare solare portabile sunt folosite in general pentru trickle-charging, desi unele dintre acestea, care ofera o putere mai mare, pot incarca anumite baterii, complet.

Powerbank.

Powerbankurile sunt foarte populare pentru incarcarea smartphone-urilor si a device-urilor din aceeasi gama, cum ar fi tabletele.

Un powerbank este un device portabil ce poate livra putere de alimentare pe baza de USB (universal serial bus). Aceste mini incarcatoare, pot incarca baterii de tip Lithium-ion sau Lithium-Polymer si au o carcasa protectoare, cu un PCB sofisticat, ce raspunde anumitor masuri si standarde de siguranta.

Capacitatea acestora este masurata in miliamperi(mAh), respectiv puterea totala ce poate fi livrata de catre un anumit powerbank, cantitatea de mA inmultita cu timpul la un voltaj de valoarea 5, in modul ideal. Multi producatori masoara aceste lucruri, prin prisma voltajul bateriei de la interior.

Incarcarile si descarcarile simultane pot fi executate de catre anumite tipuri de incarcatoare cu mai multe porturi USB de output, iar altele nu pot executa decat incarcarea sau descarcarea mai multor device-uri in acelasi timp, pentru a va edifica despre tipul powerback-ului, va sugeram sa cititi specificatiile oferite de producator.

Pentru incarcator smartphone, cel mai bun site care ofera incarcatoare de calitate, la preturi avantajoase, este accesoriigsm.ro.

0 Shares
You May Also Like