Noile modele de iPhone 6 sunt mai putin predispuse la deteriorare

Noile modele de iPhone 6 sunt mai putin predispuse la deteriorare

0 Shares
0
0
0

Noile iPhone-uri sunt mult mai rezistente la diferite tipuri de stricaciuni, decat modelele mai vechi.

Parte din aceasta afirmatie se bazeaza pe faptul ca modelele mai noi sunt ceva mai grele, asta datorita folosirii de catre Apple, a unui tip de aluminiu diferit pentru carcasele de iPhone.

In mod specific, noile modele folosesc seria de aluminiu denumita Seria 7000, similar cu metalul folosit de catre dispozitivul Apple Watch si folosesc de asemenea metode de constructie diferite, pentru zonele cele mai slabe (expuse) ale carcasei.

Potrivit primelor teste, rezultatul ar fi ca iPhone 6s si 6s Plus sunt in mod semnificativ mai rezistente la indoire decat modelele din anul precedent, care, in ciuda unor controverse aparute in media, erau si ele destul de rezistente. Piese iPhone 6, originale si cu garantie de la producator, pot fi gasite pe MagazinGsm.ro.

O schimbare cu relevanta in rezistenta carcasei, pe care cei de la Apple au uitat sa o mentioneze public, este si faptul ca cele mai noi iPhone-uri sunt mai rezistente la infiltrarile de lichid, decat modelele anterioare.

Cei de la iFixit au facut anumite cercetari in acest sens si la dezmbembrarea completa a unui iPhone 6s, au observat garnituri noi in jurul varfurilor carcasei si faptul ca “fiecare cablu conector de pe placa de baza – de la baterie la display, pana la portul Lightning si la butoane – sunt inconjurate de o camasa de silicon protector, probabil pentru o izolatie mai buna anti-lichid”.

Cativa ingineri specializati in design-ul acestor device-uri mobile, au spus ca Apple a preferat sa izoleze insasi placa de baza si componentele principale, decat sa izoleze carcasa, asa cum procedeaza in mod comun majoritatea producatorilor.

Alte suprafete nu au fost izolate, dar utilizatorii au raportat ca noile modele sunt surprinzatoare, in ceea ce priveste rezistenta la apa.

Asa cum ne-au spus si cei de la iFixit, “iphone-urile nu sunt neaparat waterproof, dar rezistenta la apa marita inseamna in primul rand, ca nu va trebui sa-ti repari telefonul la primul contact cu apa”. Iar asta, din punctul nostru de vedere, reprezinta un avantaj major al acestor noi device-uri, in comparatie cu producatorii de la concurenta.

Rezistenta la apa in sine (waterproof) nu este o noutate in domeniul smartphone-urilor. Motorola a fost unul dintre primii producatori ce au prezentat device-uri rezistente la apa, asa cum ar fi Defy+, incepand cu anul 2011. De ce asta?

Deoarece apa este un dusman redutabil al smartphone-urilor. In mod uzual, daca se intampla sa uzi un telefon, pericolul apare cand placa de baza a acestuia ia contact cu apa, mai ales cand telefonul este pornit (curentul trece prin circuite). Apple a ales asadar, sa izoleze direct conectorii si placa de baza, acestea fiind de fapt cele mai expuse componente la contactul cu apa si cele care se strica de obicei.

Este natural sa ne intrebam ce fel de compromisuri a facut Apple pentru a face sa incapa acest sistem sub o carcasa deja aglomerata, in special dat fiind faptul ca iPhone 6s are o baterie de dimensiuni mai mici, decat predecesorul imediat.

Nu dati vina insa pe sigiliile din silicon, nu este cazul, acestea nu afecteaza cu nimic cerintele de spatiu de la interior.

0 Shares
You May Also Like