Care este autonomia unui iPhone 5?

Care este autonomia unui iPhone 5?

0 Shares
0
0
0

Pentru ca majoritatea utilizatorilor de iPhone se plang de autonomia bateriei ne-am gandit sa discutam putin despre autonomia bateriei unui iPhone 5 pentru ca acesta este unul din cele mai des discutate aspecte legate de acest dispozitiv.

Apple a spus ca bateria de la iPhone 5 va fi mult mai buna decat cea de la 4S, si teoretic va oferi ceva mai mult timp pentru web browsing si wi-fi. In teste s-a observat ca aceste afirmatii nu sunt tocmai reale in practica si diferentele intre autonomia celor doua telefoane sunt aproape nule, daca sunt utilizate normal. De aceea cei mai multi utilizatori ajung in timp la inlocuire baterie iPhone 5.

Pentru teste nu a fost lasat telefonul sa ruleze timp de ore intregi diverse videoclipuri si nici nu a fost folosit in conversatii lungi ci a fost utilizat pentru navigare pe internet, pentru GPS, pentru jocuri, pentru fotografii si pentru ceea ce fac in general utilizatorii unui telefon smart si au fost obtinute 6 ore de folosire ceea ce se intampla de altfel si pe 4S.

Pe amandoua telefoanele s-a obtinut un timp de folosire cuprins intre 5 si 6 ore cu o perioada de pauza pentru ca telefonul a fost utilizat aproape continuu pentru a se putea detemina cat mai bine timpul real de folosire si autonomia.

Era de asteptat ca autonomia sa fie mai buna decat la un iPhone 4S, dar ecranul mai mare isi spune cuvantul. Aplicatia 3G consuma foarte multe resurse atunci cand este utilizata. Luminozitatea ecranului ar trebui sa stea la o valoare medie si puteti dezactiva sistemul de auto reglare a claritatii si astfel veti econimisi energie.

La prima utilizare a unui iPhone 5 veti descoperi ca bateria va fi consumata instant de sistemul de operare iOS 6 si daca nu intelegeti de ce se intampla acest lucru pentru ca nu faceti nimic extrem pe telefon veti descoperi ca sunt si functii utilizate de IOS care utilizeaza internetul constant si care consuma foarte rapid bateria.

Pentru iCloud functiile de sincronizare incarca tot timpul informatii si atunci cand vreti sa imbunatatiti autonomia va recomandam sa le dezactivati. De asemenea dezactivati ce nu va trebuie din meniul Cellular. Cu cat dezactivati mai multe functii inutile va asigurati ca veti beneficia si de o autonomie rezonabila, dar daca le lasati active pe toate veti descoperi ca rezultatele sunt dezamagitoare.

Pentru multi utilizatori aceasta autonomie scazuta a telefoanelor iPhone 5 este putin dezamagitoare pentru ca se asteptau la mult mai multe de la firma Apple, dar tinand cont de aspectele estetice si de faptul ca dispozitvul este mult mai subtire comparativ cu predecesorul sau era destul de greu de crezut ca se poate implementa pe acest dispozitiv o  baterie mai buna.

Cu cat o baterie se descarca mai repede cu atat ea va fi incarcata de mai multe ori si in timp isi va pierde capacitatea de stocare iar autonomia telefonului va fi in descrestere continua pana cand veti ajunge sa nu il mai puteti folosi decat daca este in priza. In astfel de situatii pentru a nu transforma telefonul mobil in telefon fix este recomandat sa schimbati bateria.

0 Shares
You May Also Like