Ghid pentru alegerea stiloului perfect

Ghid pentru alegerea stiloului perfect

0 Shares
0
0
0

Au disparut momentele in care gama de stilouri disponibile parea sa se limiteze la asa-numitul stilou albastru. Acest tip de pixuri (ball sau ballpoint) au fost insotite de o multitudine de formate adaptate tuturor tipurilor de obiective.

Aceasta aparitie a posibilitatilor poate parea un lucru fantastic, nu? Este adevarat, avem o mare varietate de stilouri care, tocmai datorita dimensiunilor sale insondabile, pot crea indoieli de tot felul:
Ce tip de cerneala imi va fi cel mai utila?

Ce este mai bine stiloul sau rollerball-ul?… si la ce alte caracteristici ar trebui sa ma uit?

Intrebari multiple care nu sunt intotdeauna usor de raspuns. De aici si crearea acestui ghid, unde veti gasi toate detaliile care vor permite sa alegi cu toate cunostintele la indemana.

  Vezi de asemenea set 24 de carioci colorate STABILO brush, care te va ajuta sa folosesti culori atunci cand vrei sa te exprimi.

Ce este un stilou?

Stiloul a devenit instrumentul universal al scrisului, deoarece a aparut ca un substitut practic pentru pana de scris, in urma cu cateva decenii. Cei mai multi dintre noi am invatat sa scriem cu ele, dar, stim care este motivul popularitatii lor?, care sunt principalele lor caracteristici?:

  • Secretul functionarii sale este in varf, care are o bila metalica sertizatacare se roteste in timp ce lasa fluxul de cerneala necesar.
  • Corpul este conceput pentru a facilita aprinderea instrumentului si stocarea cernelii.
  • Acesta poate prezenta si alte elemente, cum ar fi capacul, clipul, butonul de apasare etc.
  • Productia sa la scara larga a facut-o un instrument foarte economic si utilizat de toata lumea.

Tipuri de stilouri

Putem gasi mai multe clasificari in functie de caracteristica la care acordam atentie.

In functie de tipul de cerneala (Ballpoint, role, gel)

Aceasta este clasificarea prin excelenta: atunci cand luati un stilou pentru a scrie o nota sau pentru a completa un formular, primul lucru la care va ganditi nu este de obicei: ce cerneala voi folosi?, pare o intrebare neimportanta, dar credeti-ne, nu este:

Pix

De asemenea, numit ballpoint sau stilou uscat. Este modelul traditional care foloseste cerneala pe baza de ulei si alcool. A fost cel mai raspandit instrument de scriere din ultimele decenii si multi dintre noi avem o amintire buna despre momentul in care ne-a insotit in “lupta” cu primele noastre scrisori.

Stilou rollerball

De asemenea, numit cerneala lichida sau “rola” uscat. Sarcina acestor modele poarta coloranti dizolvati in baza apoasa, similari cu cei utilizati de pix. Cerneala curge fara efort, asa ca “vom suferi” mai putina oboseala a mainii decat cu alte tipuri de stilouri. Din punctul multora de vedere, ele sunt cele mai bune instrumente pentru scris.

Avantaje

  • Scriere neteda si neteda; oboseala este mai mica.
  • Derivat din cele de mai sus, permite tastarea mai rapida.
  • Saturatia mai mare a cernelii produce o caligrafie mai atragatoare din punct de vedere vizual; scrieri mai vii si mai consistente.

Un instrument bun de scris nu doar ca iti va ajuta mana sa “curga “pe foaie ci de asemenea te va ajuta sa fii mai creativ, ori de cate ori te vei afla in fata unei hartii albe de scris.

0 Shares
You May Also Like