Elemente din costumul lui Batman in detaliu

0 Shares
0
0
0

Cei mai multi parinti opteaza pentru animatori petreceri copii atunci cand organizeaza o petrecere pentru copilul lor. Iar daca micutul este un baietel atunci probabil il va vrea pe Batman la petrecere si de aceea este recomandat sa stiti cat mai multe despre el.

Schema de culori

Capul, pelerina, manusile, pantalonii si cizmele lui Batman sunt, de obicei, fie negru, fie albastru inchis, cu corpul costumului gri. Initial costumul a fost conceput ca fiind negru si gri, dar datorita schemelor de culori ale cartilor de benzi desenate timpurii, negrul a fost evidentiat cu albastru.

Prin urmare, de-a lungul anilor, capul si pelerina negre au aparut ca albastru inchis in cartile de benzi desenate. Astfel, interpretarile artistilor descriu costumul ca fiind atat negru si gri, cat si albastru si gri.

Simbolul de liliac pe piept a alternat de asemenea de la un liliac negru simpl si pana la un design cu lilieci pe o elipsa galbena, oferind un aspect asemanator logo-ului “S” din scutul lui Superman. Elipsa galbena a fost introdusa in 1964 ca parte a povestilor “New Look” Batman.

In Batman: The Dark Knight Returns,  elipsa galbena a fost explicata ca fiind o tinta intentionata puternic blindata, pentru a atrage focul inamic departe de capul  personajului. O versiune ulterioara a filmului Shadow of the Bat a restabilit conceptul. Elipsa galbena a fost in cele din urma inlaturata in 2000, dupa o perioada de 36 de ani.

Alte elemente, cum ar fi centura si lungimea urechilor, au fost modificate de diverse echipe.

Costum de baza

Schita originala a lui Bob Kane a personajului era foarte diferita de Batmanul pe care il stim astazi. Kane a aratat primul desen al unui personaj pe care l-a numit mai intai Bat, apoi Batman, lui Bill Finger, care a fost scriitorul pe care l-a angajat pentru a scrie primele povesti Batman. Bill credea ca personajul arata prea mult ca Superman, asa ca a sugerat schimbari majore care s-au dovedit a fi cele finale din designl personajului.

Finger a luat un Dictionar Webster de pe raft, cautand un desen al unui liliac si a gasit unul. Apoi i-a spus lui Kane: “Observati urechile, de ce sa nu duplicam urechile?” Apoi a sugerat ca Kane sa deseneze ceva ce arata ca o capsula, care  sa-l faca sa para misterios si sa nu ii arate deloc ochii.

Scriitorului nu-i placeau aripile asemanatoare pasarilor, asa ca i-a sugerat lui Kane sa-i redefineasca aripile si sa-si faca o pelerina astfel incat aceasta sa curga in spatele lui Batman cand alearga asa ca ar arata de fapt aripile de lilieci. O pereche de manusi au fost adaugate, fiind rosii la inceput, dar care mai tarziu au fost schimbate in albastru.

Costumul de baza a lui Batman este un pantalon stramt, similar cu costumele de la multi super-eroi. In imaginile timpurii, pantalonii contrastanti erau purtati intr-un costum dintr-o singura bucata, asemanator cu hainele artistilor de la inceputul secolului al XX-lea . Batman # 1 (iunie 1940) avea o vesta antiglont cusuta in costum.

Imaginile moderne ale costumului lui Batman nu includ elemente contrastante, iar costumul personajului este format din pantaloni de aceeasi culoare. Batsuitul nu mai este, de asemenea, portretizat ca un costum dintr-o piesa, deoarece partea superioara si pantalonii sunt piese separate.

0 Shares
You May Also Like