Făină profesională alba, de grâu, pentru pâine de la Boromir

Făină profesională alba, de grâu, pentru pâine de la Boromir

0 Shares
0
0
0

Făină profesională albă de grâu pentru pâine 5kg, Boromir este special dezvoltată pentru a facilita producerea de produse de panificație lucrate manual de brutari. Se caracterizează printr-o elasticitate bună, ușor de modelat manual, proces de fermentare standard, volum și culoare bune ale crustei la coacere fără abur. 

Produsele au un aspect și un gust tipice pâinilor tradiționale realizate manual din vechile cuptoare românești. Este potrivită pentru combinarea cu secară, făină de grâu standard și integrală pentru prepararea produselor de patiserie din grâu-secară și a produselor mai întunecate, cum ar fi prăjituri, pâini plate de dimensiuni mici și baghete.

Făină profesională albă de grâu pentru pâine 5kg, Boromir cu elemente esențiale

Multe tipuri de făină de pe piață conțin înălbitori și amelioratori adăugați artificial, de exemplu, pentru a menține pastele moi pentru o lungă perioadă de timp, precum și pentru a compensa mineralele și fibrele cernute. 

Acești aditivi sunt cei care duc la absorbția suboptimă a făinii de către corpul uman și, prin urmare, la o serie de boli moderne – de la obezitate și diabet până la intoleranța tot mai răspândită (și oarecum modernă) la gluten.

Tipul de măcinare

Vorbind despre substanțele nutritive ale făinii, este important să acorzi atenție modului în care este măcinată. De milenii, oamenii și-au măcinat făina cu ajutorul morilor de piatră și, odată cu nevoile crescânde ale populației și cu nevoia unei producții mai mari și mai rapide de făină, au fost inventate mori cu role de oțel, o piatră de temelie a industrializării pâinii. 

Principala diferență dintre cele două tipuri de prelucrare este că, atunci când se măcină cu mori de piatră, procesul este lent și „rece” – nu încălzește grâul și astfel substanțele nutritive importante ale grâului nu se pierd atunci când se transformă în făină. 

Morile cu role procesează cerealele mult mai repede decât morile de piatră, în urma cărora productivitatea lor este mult mai mare și adecvată ritmului modern de consum. 

Făina profesională pentru pâine

Nu orice tip de făină este potrivită pentru gustul bun al pâinii. Făină profesională albă de grâu pentru pâine 5kg, Boromir este o făină diferită de cea pentru alte produse de patiserie. Alegerea făinii potrivite pentru pâine nu este făcută la alegere și trebuie să știi ce să faci cu acest produs natural.

Decisiv pentru alegerea corectă a făinii, este gradul de măcinare, care la rândul său determină tipul de făină. Un grad ridicat de măcinare de aproximativ 80 la sută înseamnă că 80 de kilograme de făină se obțin din 100 de kilograme de boabe. 

Făină profesională albă de grâu pentru pâine 5kg, Boromir conține coji valoroase, este albă la culoare, gustoasă și bogată în minerale și fibre. 

Făina albă are un grad de măcinare de aproximativ 65-70%. Indicația tipului de făină îți arată câte minerale conține pâinea, dar și cât de ușoară este. 

O regulă generală: cu cât gradul de măcinare este mai mic, cu atât produsul de panificație este mai moale și mai ușor. Cu cât este mai mare gradul de măcinare, cu atât este mai mare conținutul de minerale.

0 Shares
You May Also Like