De cate tipuri este uleiul de masline?

De cate tipuri este uleiul de masline?

0 Shares
0
0
0

Inainte de a cumpara ulei de masline de la CamaraFermecata.ro, cu siguranta trebuie sa cunosti mai multe detalii despre uleiul de masline, dar si despre tipurile acestuia.

Se spune despre uleiul de masline ca era denumit de catre Homer ca si fiind aur lichid, datorita faptului ca acesta are o multime de proprietati nutritive extraordinare.

Mai mult decat atat, uleiul de masline este foarte usor de digerat, contine antioxidanti, si mai este si bogat in grasimi foarte bune pentru organism, fapt care duce la prevenirea cresterii colesterolului.

Despre uleiul de masline mai trebuie mentionat faptul ca este tolerat foarte bine de catre stomac, dar si ca ajuta la combaterea gastritei si a ulcerului, ajuta deasemenea la prevenirea cancerului de colon sau la san pentru femei. Plus de asta, uleiul de masline ajuta si impotriva bolilor de inima.

S-au efectuat studii conform carora s-a constatat faptul ca acele persoane care consuma in fiecare zi aproximativ doua linguri de ulei de masline (25 ml), pe o perioada de o saptamana, au un nivel mult mai scazul al colesterolului, si un nivel mult mai ridicat al compusilor antioxidanti din sange.

Uleiul de masline este cunoscut iarasi ca si fiind un prieten foarte bun al ficatului, asta datorita faptului ca este un foarte bun drenor biliar si hepatic, iar plus de asta, are si efect laxativ.

Se mai spune despre uleiul de masline si ca este recomandat chiar si pentru bebelusi, atunci cand parintii incep sa le diversifice supa de la pranz sau piureul de legume.

Ei bine, atunci cand discutam despre ulei de masline, trebuie mentionat faptul ca acesta poate sa fie ulei de masline extra – virgin, care se obtine prin simpla presarare a maslinelor.

Acest tip de ulei are in componenta sa toate substantele naturale din compozitia maslinelir, si are si un continut mare de antioxidanti, acestia fiind recunoscuti drept salvatori ai celulelor la toate varstele. Uleiul de masline extra virgin are o aciditate de aproximativ 0.8%.

Tot atunci cand discutam despre uleiul de masline, trebuie sa amintim faptul ca se gaseste si ulei de masline virgin, acesta fiind uleiul produs datorita metodelor fizice, insa fara nici un fel de tratament chimic. Despre aciditatea acestui ulei de masline trebuie mentionat faptul ca aceasta este mai mica de 2%, si are un gust bun.

Ultimul tip de ulei de masline, este uleiul rafinat, acesta fiind considerat de cea mai slaba calitate dintre tipurile de ulei de masline. Acest tip de ulei se obtine datorita unui proces de stoarcere, la care sunt supuse resturile de masline.

Ei bine, acestea sunt tipurile de ulei de masline, iar referitor la acest ulei trebuie mentionat faptul ca nu de fiecare data culoarea uleiului dovedeste calitatea acestuia.

Nuanta uleiului de masline de cea mai buna calitate, poate sa fie diferita de la un ulei la altul, de la verde si pana la galben auriu.

Iarasi este foarte important de mentionat faptul ca uleiul de masline ar trebui sa fie pastrat la o temperatura de 14 grade Celsius, si mai trebuie mentionat faptul ca lumina si caldura sunt doi factori care duc la rancezirea uleiului.

0 Shares
You May Also Like