Cum stiti ca piesele de schimb pentru iPhone sunt contrafacute?

0 Shares
0
0
0

Apple reprezinta unul din cei mai importanti jucatori pe piata de telefonie mobila. Practic Apple dezvolta sistemul de operare din iPhone si concepe designul interior si exterior al smartphone-ului, dar trebuie sa nu uitam ca cele mai multe componente provin de la o gama larga de furnizori din toata lumea.

Multe dintre piese iPhone sunt fabricate chiar de concurenta. Samsung este una din brandurile de renume care furnizeaza de foarte multi ani piese si componente pentru Apple. Printre alti furnizori se regasesc si alte nume sonore, cum ar fi Toshiba, Sony sau Qulacomm.

iPhone-urile desi sunt telefoane facute pentru a rezista cat mai mult timp, totusi vor veni momente cand aceste super telefoane ne vor crea neplaceri, iar pentru a le rezolva va trebui sa folosim piese de schimb.

Cu siguranta avem la indemana o multime de variante de unde sa alegem piese pentru telefonul iPhone pentru ca sunt o multime de magazine care vand componente de telefoane, inclusiv magazinele online si service-urile gsm.

Cand vom fi nevoiti sa cumparam una sau mai multe piese, trebuie sa stim anumite detalii. Trebuie sa ne informam corect de pretul piesei, pentru ca stim cu totii ca piesele originale vor fi intotdeauna mai scumpe decat cele contrafacute. Pretul este un factor decisiv in functie de care foarte multi utilizatori de iPhone isi aleg piesele.

Un magazin renumit si de foarte mare incredere trebuie sa fie foarte deschis in privinta costurilor pieselor pentru iPhone, iar un semn din care sa rezulte ca furnizorul este de incredere ar fi lista preturilor afisata online pe site-ul acelui magazin. In cazul iPhone-ului nu inseamna neaparat ca mai ieftin este totodata si mai bun. Cu siguranta suna convenabil sa faceti de fiecare data o afacere buna cand vine vorba de o piesa de schimb care sa fie si de calitate, atunci nu trebuie sa faceti compromisuri.

Daca un magazin va propune preturi foarte mici pentru anumite piese de la iPhone, mult mai mici decat este pretul pietei, este foarte clar ca acestea sunt piese contrafacute, iar pericolul de a se strica este foarte mare.

Calitatea pieselor de iPhone este foarte importanta, iar din acest motiv trebuie sa intrebati personalul unui service autorizat de unde provin acestea.

Cu siguranta va trebui sa intrebam si daca ni se ofera garantie pentru piesele cumparate. In mod normal toti furnizorii de incredere trebuie sa ofere o garantie, atat a pieselor, cat si a reparatiilor in cazul in care se opteaza pentru inlocuirea piesei.

In cazul in care smartphone-ul nu mai functioneaza in parametrii optimi, acesta trebuie dus obligatoriu la un service autorizat Apple, insa piesele de schimb nu trebuie sa le cumparati neaparat de la acel service. Inainte de toate trebuie sa va informati de calitatea pieselor, de pretul acestora si sa va asigurati ca acestea se vor inlocui cu altele noi si totodata originale.

Reprezentantii unui service gsm sunt obligati sa va spuna pretul reparatiei care include pretul piesei si manopera. Fara aceste informatii este de evitat reparatia intr-un astfel de service.

0 Shares
You May Also Like