Repararea unui iPhone stricat fara ajutor de la Apple

Repararea unui iPhone stricat fara ajutor de la Apple

0 Shares
0
0
0

Mai marii companiei Apple cheltuiesc foarte multe resurse ingrijorandu-se de concurenta acerba intruchipata de cei de la Samsung sau alti mari producatori de smartphone-uri cu Android. Cauti cel mai bun service de reparatii telefoane Bucuresti? Intra pe ServiceGsm.ro.

Ar trebui probabil sa se ingrijoreze si despre fulminantul succes al lui Justin Wetherill, un tanar de numai 26 de ani, care a ajuns miliardar din afacerile cu reparatii de iPhone. Acesta, a dezvoltat o retea de service-uri care repara si reconditioneaza iPhone-uri, pentru utilizatorii care nu isi pot permite sa-si cumpere un telefon nou sau care pur si simplu nu doresc sa renunte la cel vechi, din diferite motive.

Apple si-a introdus noul smartphone pe 10 Septembrie, ridicand inca de la inceput intrebari despre rata de adoptie a acestui device si cat de repede va fi achizitionat acesta, de catre fanii companiei sau utilizatorii care isi doresc un nou telefon mobil, foarte performant.

Desi iPhone-ul ramane un device exceptional ca performanta, este si “exceptional” de scump. Majoritatea utilizatorilor care si l-au cumparat, intentioneaza sa il pastreze pentru cel putin 2 sau 3 ani. Bineinteles, in cazul in care telefonul se strica, acesti utilizatori ar prefera sa il poata repara (la preturi cat mai mici posibile), in loc sa il schimbe platind alte cateva sute de dolari pe un telefon nou.

Acestei categorii de utilizatori i s-a adresat si Wetherill, care a facut un miliard de dolari pana acum, din afacerea cu reparatii. In acelasi timp, exista si alti factori ce determina utilizatorii sa nu isi cumpere un device nou.

Din punct de vedere al performantelor brute, exista din ce in ce mai putine diferente intre un device din 2016 sau 2017 si unul de acum 2 ani. Procesoarele sunt cam aceleasi, chipset-urile grafice la fel, poate doar capacitatile de stocare au mai crescut la anumiti producatori.

Tinand cont de aceste lucruri, este lesne de inteles de ce utilizatorii prefera sa ramana cu un device pentru care ar plati cateva zeci de dolari (reparandu-l), in loc sa-si achizitioneze un flagship nou, care ar costa peste 500 de dolari.

Wetherill a inceput sa repare telefoane la un restaurant din Orlando, intr-un mic magazin amenajat in interiorul restaurantului, acolo unde repara ecrane/display-uri sparte si inlocuia baterii. 3 ani mai tarziu, Wetherill administra un lant de 47 de service-uri numit UbreakIFix, care a generat 17 milioane de dolari profit, numai in ultimul an.

Ca raspuns la aparitia unor astfel de francize, cei de la Apple au inceput sa mai micsoreze preturile reparatiilor la service-urile oficiale, pentru ca altfel riscau sa piarda multi clienti. Cu toate astea, preturile inca sunt mari in majoritatea locatiilor si de aceea magazinele sau service-urile care ofera reparatii la o fractiune din costul cerut de Apple, vor avea succes garantat, in continuare. In acelasi timp, Apple a incercat si cateva miscari “neortodoxe”, care au infuriat si mai multi clienti, refuzand de cele mai multe ori sa mai acorde garantie pentru butonul de Home sau display-ul original al unui iPhone, schimbat la un service 3rd party, care nu era partener oficial Apple.

0 Shares
You May Also Like