Cum sa obtii cel mai bun deal la o casa de amanet?

Cum sa obtii cel mai bun deal la o casa de amanet?

0 Shares
0
0
0

Casele de amanet ale americanilor se pregatesc sa intre in prim-plan. Cresterea preturilor la aur si argint, blocarea casei si recesiunea atrag atentia clientilor din clasa mijlocie si superioara, care doresc sa vanda produse sau sa obtina un imprumut pe termen scurt. Esti interesat de amanet electronice? Cele mai bune oferte sunt pe Bestamanet.ro.

Asta e grozav pentru casele de amanet, dar nu atat de grozav pentru clientii potentiali care sunt noi in afaceri si nu stiu nimic despre cum sa-si vanda sau sa-si amaneteze articolele. Iata cinci sfaturi pentru a va ajuta sa obtineti cel mai bun pret la un magazin de amanet.

  1. Vrei sa vinzi sau sa obtii un imprumut?

Veti castiga mai multi bani vanzand ceva, dar un proprietar de amanet cu vedere pe termen lung ar prefera sa va faca un imprumut, astfel incat sa va intoarceti pentru mai multe afaceri. Robbie Whitten, proprietar al Money Mizer Pawn and Bijuterii, cu sediul in Columbus, Ga., ne spune ca de obicei plateste de la 10 la suta la 20 la suta unui vanzator, pentru ca nu trebuie sa detina articolul atat timp cat o face pentru un imprumut.

Whitten spune ca vinde articolele pe care le cumpara dupa 30 de zile, ceea ce acorda timp politiei pentru a verifica daca articolul a fost furat. Elementele detinute ca garantii de imprumut sunt pastrate timp de 60 de zile. Aproximativ 75% din clientii sai isi revendica produsele dupa ce au platit imprumutul, spune el.

La Pawngo.com, o casa de amanet online care cumpara un produs high-end, vanzatorii sunt platiti cu 75 pana la 80 la suta din valoarea de vanzare cu amanuntul, care poate fi cu pana la 25 de procente mai mare.

  1. Cunoasteti termenii de imprumut.

Deoarece dobanzile la imprumuturi sunt platite lunar, acestea pot deveni scumpe daca nu veti plati imprumutul in timp util. Termenii variaza in functie de stat, insa taxa de afaceri a lui Whitten este de 6% pana la 25%. Pawngo plateste 3% pana la 6% pe luna, detine articole pentru cel putin 90 de zile si are o perioada de gratie de 30 de zile.

    3. Cautati toate magazinele din zona si negociati.

Magazinele de bijuterii si casele de amanet vor plati cele mai bune preturi atunci cand preturile aurului sunt ridicate, dar puteti gasi in continuare preturi mai bune facand cumparaturi in jur. Verificati valoarea printr-o cautare online si vedeti daca exista un cumparator pentru bijuterii pe eBay de exemplu.

Du-te la cateva magazine de bijuterii pentru a obtine o evaluarea a inelului tau cu diamant; sau viziteaza un dealer de arta pentru o estimare a valorii picturii de pe perete. Dupa ce ati obtinut o valoare aproximativa, luati aceasta documentatie si mergeti la o casa de amanet.

Daca este un articol istoric care este certificat sau o bijuterie in cutia sa originala, acesta poate adauga valoare doar daca veti avea documentele originale, cutia originala sau certificarea, spune Hills.

In cele din urma, nu uitati de negociere. “Cand vindeti marfuri, nu va fie frica sa negociati”, spune Whitten.

   4. Oferiti articole de calitate.

Fie ca este vorba de un imprumut sau de o vanzare, o casa de amanet doreste numai produse de inalta calitate pe care le poate vinde rapid. Bijuteriile si uneltele se vand rapid, spune Whitten, care ofera pana la 75% din valoarea de piata pentru aceste articole. Articolele de varf cum ar fi armele de foc si ceasurile Rolex pot ajunge pana la 85%, spune el.

Articolele obisnuite, cum ar fi aparatele de uz casnic si cuptoarele cu microunde, precum si articolele care si-au pierdut din valoare de-a lungul anilor, cum ar fi blanurile, nu merita efortul, spune Whitten.

 

0 Shares
You May Also Like