Cum sa devii un pilot de incercare?

Cum sa devii un pilot de incercare?

0 Shares
0
0
0

Pilotii de incercare zboara cu aeronave recent perfectionate si modernizate pentru a testa daca acestea functioneaza conform caracteristicilor si standardelor companiilor aeriene sau fortelor armate care le achizitioneaza. Cum numele acestei ocupatii presupune cutezanta,un pilot de incercare trebuie sa stie cand trebuie sa isi asume riscuri.

Daca te gandesti sa devii pilot de incercare, iata ce trebuie sa cunosti.

Obtine un certificat medical “Clasa I” pentru elevii de la scoala de aviatie. Inainte de a te inscrie la aceste cursuri si a cheltui bani cu instruirea, asigura-te ca esti apt pshic pentru aceasta meserie. Daca nu obtii un astfel de certificat nu poti lucra ca pilot de incercare.Punct.

Asta inseamna sa nu ai nevoie de vreun tratament medicamentos, cu mici exceptii, sa nu fi avut o criza de epilepsie, probleme cu organele interne, mai ales inima, probleme psihice din trecut care implica psihoza, nicio condamnare, sa nu fi consumat substante interzise si sa intrunesti alte conditii ce pot fi aflate de la sursa sau de pe alte site-uri. Certificatul medical “Clasa I” poate fi ridicat alaturi impreuna cu cel de elev la aviatie.

Fa-te un pilot profesionost. Gaseste cea mai apropiata scoala de cursuri teoretice clasa A in aviatie si inscrie-te. Cursurile de clasa A sunt preferabile celor de clasa B datoriata criteriilor mai stricte.
Brevetele de pilotaj, atat pentru cursele de linie cat si pentru avioanele particulare sunt solicitate alaturi de toate calificarile in inginerie mecanica. In plus, se pot obtine o serie de aprobari si tipuri de calificare pentru imbogatirea CV-ului de pilot. Abilitatile de a lucra in mod profesionist si sigur, precum si cele care presupun “o mana fina” sunt necesare in aceasta meserie.

Trebuie sa ai ceva in comun cu acest domeniu si sa te pasioneze stiinta.

Majoritatea sau chiar toti producatorii de aeronave solicita candidatilor pentru acest post cunostinte avansate de inginerie aeronautica. Asta inseamna sa inveti foarte bine matematica si fizica in liceu si ai studii superioare in inginerie aeronautica, de licenta si masterat, sau licenta la matematica sau fizica si studii de masterat in inginerie aeronautica.

Asteapta-te la minim 6 ani de facultate si multa munca.Daca telul tau este sa devii pilot militar, discuta cu ofiterii de recrutare si inscrie-te in programul special al Universitati.

Fii capabil sa comunici bine, atat verbal cat si in scris. Pilotii de incercare petrec tot atat timp planificandu-si zborurile si raportand modul cum s-a “comportat” avionul, cat zboara efectiv.

Acestia lucreaza alaturi de ingineri inaintea zboru;ui si deseori sunt solicitati sa faca sugestii in privinta imbunatatirii design-ului unui avion in baza rezultatelor de la zborurile de testare ale acestuia. Trebui sa poti intelege si folosi terminologia corecta atat verbal, cat si in raporturile scrise sau documentatia tehnica.

Incerca scoala de aviatie sau intra in armata.

De aici, in calitate de pilot profesionist si inginer in aeronautica ai sanse mari sa obtii un post de pilot militar. Insa tine cont ca varsta limita de intrare pentru calificarea de pilot militar este de 27 ani.
In acest timp, la facultate trebuie sa tii legatura cu ofiterii de recrutare si sa te asiguri ca indeplinesti criteriile acestora, care includ de obicei media ta generala si rezultatele testelor fizice (ce trebuie trecute integral pentru a ajunge pilot de incercare).

Accederea ca civil este mai dificila.Un brevet pentru pilotii de incercare emis de Scoala Nationala de Pilotaj casta aprox. 500.000 USD. Pentru un elev obisnuit care trebuie inca sa isi achite cheltuielile de scolarizare aceasta suma este imposibil de achitat.

Pentru a deveni un pilot de incercare civil trebuie sa gasesti o companie care sa iti sponsorizeze intrarea la o scoala de profil. Fii sociabil si in cea mai buna forma, fara sa sari vreo etapa, fiindca comunitatea aviatorilor este restransa. Stabileste cat mai multe relatii si asigura=te ca iti cultivi o imagine de pilot bun,determinat si sigur, astfel putand sa gasesti legatura si sponsorizarea dorita.

Du-te la training-uri, unde poti intalni alti piloti din aceasta bransa. Saluta-ti colegii, vorbeste despre obiective voastre si fa schimburi de contacte. Acestea sunt foarte valoroase, astfel poti primi ponturi despre noi angajari si cerintele companiilor in drumul tau catre postul de pilot de incercare.

0 Shares
You May Also Like